Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v roku 2014
V roku 2014 pracovalo v potravinárskom priemysle 29 467 zamestnancov. Oproti roku 2013 sa stav zamestnancov znížil o ...
Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v roku 2014
V roku 2014 priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle dosiahla úroveň 801 EUR. Oproti roku 2013 to predstavuje nárast o ...
Zasadanie samosprávnych organizácií krajín V-4
Vo štvrtok 11. decembra 2014 sa stretli zástupcovia poľnohospodárskych komôr krajín V-4. Podľa programu rokovali zástupcovia o situácii na trhoch v jednotlivých krajinách.
Ing. Jarmila Dubravská, PhD.
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK)
Členmi SPPK sú fyzické a právnické osoby, ktoré vykonávajú podnikateľskú činnosť v poľnohospodárstve, potravinárstve a v biologických, technických a obchodných službách pre poľnoh...
Prezidentom Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR (AZZZ SR) opätovne Tomáš Malatinský
Prezídium a Valné zhromaždenie AZZZ SR vzalo na vedomie odstúpenie pána Rastislava Machunku z funkcie prezidenta AZZZ SR a na post prezidenta AZZZ SR opätovne zvolili pána Tomáša Malatinského...
Situácia v slovenskom potravinárstve nie je dobrá
Vysoká sadzba dane z pridanej hodnoty (DPH) na potraviny v porovnaní s okolitými krajinami podporuje nákupnú turistiku a v konečnom dôsledku poškodzuje vnútornú ekonomiku.
TASR
Dovoz a vývoz poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov za mesiac január až november 2014 a 2013 /v mil. EUR/
Saldo zahraničného obchodu s poľnohospodárskymi a potravinárskymi výrobkami v období január až november 2014 bolo pasívne v objeme – 937,7 mil. EUR. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku sa zvýšilo o ...
Únia potravinárov Slovenska upozorňuje na nevyhnutnosť investícií do obnovy výrobných technológií v potravinárskom priemysle
V utorok 10. 2. 2015 sa na pôde SPPK uskutočnilo Valné zhromaždenie Únie potravinárov Slovenska. Zúčastnení sa zamerali na hlavné ciele, ktorými je obhajoba a ochrana spoločných záujmov a presadzovanie požiadaviek svojich členov v záujme rozvoja a zveľaďovania potravinárskej výroby na Slovensku.
EFSA trvá na neškodnosti Bisfenolu A (BPA) napriek opačnému názoru rozhodujúcej časti vedeckej komunity
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal 21. januára 2015 vedecké stanovisko k obalovému materiálu, produktu chemickej syntézy, nazývanému Bisfenol A (BPA). Je to látka, ktorá sa vo veľkom používa v potravinárskych i nepotravinárskych aplikáciách...
Do pozornosti
Pekka Pesonen a riadenie rizík v agropotravinárstve
Medzinárodná konferencia „Nástroje hodnotenia a riadenia rizík v agropotravinárskom sektore“, ktorá sa uskutočnila 17. a 18. októbra, sa niesla v znamení pre samosprávu podnetných diskusií s generálnym sekretárom COPA COGECA Pekkom Pesonenom.
Agroprogress 2018
Témou tohtoročného Agroprogressu je „Slovenské poľnohospodárstvo 15 rokov po vstupe Slovenska do EÚ". Členovia SPPK si môžu uplatniť registračnú zľavu.
Dôvodné stanovisko úradu EFSA k aktuálnosti MRL pre cyflufenamid
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín preskúmal maximálne limity rezíduí (MRL), v súčasnosti stanovené na európskej úrovni pre pesticídne aktívnu látku cyflufenamid podľa čl. 12 nariadenia (ES) č. 396/2005.
Dôvodné stanovisko z preskúmania MRL pre tembotrione a na technickú správu k výstupom z pripomienkovania hodnotenia rizika zlúčením medi
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín preskúmal v súlade s čl. 12 nariadenia (ES) č. 396/2005 aktuálnosť v súčasnosti platných MRL pre pesticídne aktívnu látku tembotrione.
Hodnotenie prenosu vírusu nízkopatogénnej vtáčej chrípky prostredníctvom hydinového mäsa a konzumných vajec
Rýchle kvalitatívne hodnotenie bolo v predloženej vedeckej správe Panelu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín (EFSA) pre zdravie zvierat a dobré životné podmienky zvierat (AHAW) vykonané teoretickou analýzou prenosu nízkopatogénnej vtáčej chrípky (LPAI) prostredníctvom surového hydinového mäsa a surových konzumných vajec.