Zomrel Miroslav Polc
Ing. Miroslav Polc zasvätil celý svoj život poľnohospodárstvu. V rámci samosprávy robil predsedu RPPK Prievidza v najťažšom období a svojou rozvážnosťou a umom stabilizoval RPPK Prievidza. Posledná rozlúčka so zosnulým bude 30. júna v Dome smútku v Oslanoch.
RPPK Prievidza
Pozvánka na Deň zemiakového poľa
Zemiakársky a zeleninársky zväz SR vás srdečne pozýva na 17. ročník podujatia Deň zemiakového poľa – Privítanie novej úrody, ktoré sa uskutoční 2. júla vo Veľkom Bieli.
Zemiakársky a zeleninársky zväz SR
Prírodná katastrofa na juhu Moravy je pre nás mementom
Prírodná katastrofa si vyžiadala aj obete, zranila desiatky ľudí, zničila stovky domov aj okolie krajiny. Pod sutinami zahynuli aj hospodárske zvieratá a značné škody zaznamenali aj v rastlinnej výrobe.
Tlačový odbor
Valné zhromaždenie RPPK Levice
Vďaka zlepšujúcej sa pandemickej situácii mohla Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Levice uskutočniť v poradí už 31. Valné zhromaždenie RPPK Levice. Tamojší poľnohospodári majú za sebou náročný rok.
Matej Korpáš, Tlačový odbor
Sedem krajských rád
Vedenie SPPK si pred blížiacim sa Valným zhromaždením prišlo na rokovanie Krajských rád Regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr pre vysvedčenie za uplynulé tri roky.
Matej Korpáš, Tlačový odbor
Presun štátnych lesov pod envirorezort
Ústredný riaditeľ SPPK Jozef Artim sa zúčastnil rokovania k aktuálnej téme štátnych lesov.
Tlačový odbor SPPK
Ďalšie chyby v sektore potravinárstva si nemôžeme dovoliť
Únia potravinárov Slovenska apeluje na vládu SR a ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuela Vlčana, aby sa nepostavili k potravinárskemu priemyslu chrbtom a napravili obrovské zlyhanie bývalého vedenia rezortu v oblasti podpory potravinárskeho odvetvia.
Únia potravinárov Slovenska
Jedinou vakcínou pre gastro je zníženie sadzby DPH
Aliancia Slovenskej Gastronómie spojila svoje sily s SPPK, Asociáciou hotelov a reštaurácií a platformou Stále máme chuť. Spoločne vyzvali politikov, aby bezodkladne konali vo veci zníženia sadzby DPH pre gastro sektor.
gastro segment a slovenskí potravinári
Záverečné zhrnutie jarných prác a medziročné porovnania
Rok 2021 hodnotíme z porovnania rokov 2017 – 2021 aktuálne ako najhorší z pohľadu extrémov počasia. Nedostatok vlahy v zime a veľa návalových zrážok počas vegetačného obdobia pôda nedokáže efektívne využiť.
Martin Rovaš, Odbor poľnohospodárstva a služieb
Aktuálny stav ekoschém po trialógoch
Pozrite si aktuálne schémy pre klímu, životné prostredie a welfare zvierat a otázky, ktoré na túto tému adresovala COPA COGECA Európskej komisii. Otázky sú totožné s tými, ktoré si kladú aj členovia SPPK.
Ján Baršváry, Odbor poľnohospodárstva a služieb
Do pozornosti
Prezident KOZ SR M. Magdoško bol opätovne zvolený za podpredsedu Hospodárskeho a sociálneho výboru SR
Už viac ako 17 rokov funguje na Slovensku Hospodársky a sociálny výbor SR, ktorého základným poslaním je prispievať k prehĺbeniu a ďalšiemu rozvoju spolupráce a sociálneho dialógu medzi sociálnymi partnermi a organizáciami spoločností v Slovenskej republike.
Pri samozberoch jahôd pomáhajú aj Ukrajinci
Pestovatelia jahôd otvorili svoje polia pre zberačov na viac ako tridsiatke miest prevažne v južne položených častiach Slovenska. Úroda jahôd by mala byť výborná. O sľubne vyzerajúcej sezóne však môžu hovoriť len tí profesionálni pestovatelia, ktorí nepodcenili jarné prízemné mrazy.
Novela zákona o potravinách
V mene SPPK bolo v rámci medzirezortného pripomienkového konania uplatnených 11 zásadných pripomienok a následne na rokovaní Hospodárskej a sociálnej rady boli vznesené 4 zásadné pripomienky.
Jarné práce v roku 2022 za 20. týždeň
V 20. týždni sa dokončoval výsev kukurice, slnečnice a sóje. Bližšie informácie o stave jarných prác a priebehu počasia uvádzame pri jednotlivých regiónoch.
Správa predstavenstva o činnosti SPPK od XXXIV. Valného zhromaždenia SPPK
Prečítajte si Správu Predstavenstva SPPK o činnosti SPPK od XXXIV. Valného zhromaždenia SPPK.