Prírodná katastrofa na juhu Moravy je pre nás mementom

S veľkým zhrozením sledujeme udalosti, ktoré sa včera udiali na južnej Morave. Silná búrka a tornádo sa prehnali krajinou neďaleko od hraníc so Slovenskom. Prírodná katastrofa si vyžiadala aj obete, zranila desiatky ľudí, zničila stovky domov aj okolie krajiny. Pod sutinami zahynuli aj hospodárske zvieratá a značné škody zaznamenali aj v rastlinnej výrobe.
 
Ilustračné foto
 
Podľa informácií Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Senica nehlásia naši poľnohospodári, ktorí pestujú plodiny v prihraničných oblastiach s Moravou, žiadne škody na poľnohospodárskych plodinách.
 
„Je to memento pre nás všetkých. Včera sa prírodná katastrofa udiala len niekoľko kilometrov od slovenskej hranice, no nabudúce to môže postihnúť nás, alebo našich blízkych. Skúsme sa zamyslieť, či sme na niečo také pripravení a či by sme to dokázali zvládnuť,“ okomentoval situáciu ústredný riaditeľ Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Jozef Artim.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce