Medzinárodná konferencia POTRAVINY A OBCHOD 2016 - Pozvánka a registrácia
Registrácia na medzinárodnú konferenciu Potraviny a obchod 2016, ktorá sa uskutoční 6. októbra 2016 v hoteli Bratislava. / Registration for international conference Food & Trade 2016, which is going to be held in Bratislava on October 6th, 2016.
Tatiana Belová, odbor potravinárstva a obchodu SPPK
Papradno preslávila agroturistika
Javorníky si návštevníci obľúbili pre bohatosť lesných plodov a húb v lete, v zime pre lyžovanie a skialpinizmus. Takmer každá dedina má svoj salaš, čo spôsobilo rozvoj predaja z dvora. Na návšteve sme boli u Anny Beníkovej v Papradne.
Peter Cyprich, tlačový odbor SPPK
Kondolencie k úmrtiu Igora Šarmíra
V plnom znení uvádzame kondolencie predsedu SPPK Milana Semančíka a predsedu skupiny Zamestnávatelia EHSV Jaceka Krawczyka.
tlačový odbor SPPK
Dožinkové slávnosti v Leviciach
Levickí poľnohospodári 23. septembra ďakovali za úrodu a zároveň oslavovali 20 rokov dožiniek pod záštitou RPPK Levice.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Poďakovanie za úrodu na Liptove
Každoročne v prvú októbrovú nedeľu prídu stovky ľudí do Múzea liptovskej dediny Pribylina, aby si vychutnali zážitok z poďakovania liptovských poľnohospodárov v autentickom ľudovom prostredí.
RPPK Liptovský Mikuláš
Na výstave v Gemeri: poľnohospodárstvo je tá najcennejšia profesia
Jedným zo sprievodných podujatí 34. ročníka Gemersko-malohontského jarmoku v Rimavskej Sobote bola výstava ovocia, zeleniny, vín, kvetov, zvierat, poľnohospodárskych strojov a expozícia včelárstva. Návštevníci si ju mohli prezrieť v priestoroch domu kultúry 23. a 24. septembra.
GemerLand.sk
Do projektu podpory prvovýrobcov mlieka sa zapojilo 1 760 chovateľov
Do projektu podpory prvovýrobcov mlieka sa zapojilo 1 760 z celkovo 2 692 chovateľov dojníc na Slovensku. Cieľom strednodobého opatrenia bola stabilizácia mliečneho sektora na Slovensku, podpora zamestnanosti v regiónoch a získanie detailných údajov o chovoch na Slovensku pre nastavenie dlhodobej stratégie zo strany štátu.
MPRV SR
Posledná rozlúčka s Igorom Šarmírom
Dlhoročný pracovník úradu SPPK na Odbore potravinárstva a obchodu RNDr. Igor Šarmír, PhD. podľahol ťažkej chorobe.
Úrad SPPK
Predseda Európskej Komisie Jean - Claude Juncker na plenárnom zasadnutí EHSV
Európska únia má problémy, ktoré je potrebné riešiť. Európsky hospodársky a sociálny výbor využil príležitosť diskutovať o aktuálnych témach s predsedom Európskej komisie počas plenárneho zasadnutia EHSV.
Jarmila Dubravská, odbor poľnohospodárstva a služieb SPPK
Hospodárske výsledky potravinárskeho priemyslu v 1. polroku 2016
V potravinárskom priemysle sa v 1. polroku 2016 dosiahol hospodársky výsledok 83 878 681 eur, čo oproti rovnakému obdobiu v roku 2015 predstavuje zvýšenie o 8,9 %.
Tatiana Belová, odbor potravinárstva a obchodu SPPK
Do pozornosti
Pozvánka na Agroprogress 2019
Aj tohtoročný Agroprogress prinesie názory slovenských a zahraničných odborníkov na možnosti a dopady vývoja trhu pôdohospodárstva a výroby potravín. Hlavnou témou aktuálneho ročníka je "Aký impulz potrebuje slovenský agropotravinársky komplex na ozdravenie a rast?".
Sme na začiatku stabilizácie odvetvia
Vo Vígľaši sa 9. októbra 2019 stretli predsedovia a podpredsedovia regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr a regionálnych komôr so štatútom, aby získali najaktuálnejšie informácie zo sektora.
Pozvánka na Slovenské mitrovanie
Srdečne vás pozývame na Slovenské mitrovanie, na ktorom sa ukončí pastierska sezóna. Podujatie sa koná v sobotu 26. októbra 2019 od 10:00 hod. na Salaši pod Maginhradom vo Veľkých Teriakovciach.
Tlačová beseda AZZZ k sociálnym balíčkom a štátnemu rozpočtu na rok 2020
Na tlačovej konferencii Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR diskutovali na tému sociálnych balíčkov a návrhu štátneho rozpočtu viceprezident AZZZ Rastislav Machunka a členovia Prezídia AZZZ SR Igor Pramuk a Emil Macho.
TÉMA TÝŽDŇA: Začal sa VII. ročník týždňa HOVORME O JEDLE
Žiaci zo 407 základných škôl na Slovensku budú počas najbližších piatich dní v rámci vyučovania hovoriť, maľovať, fotiť a písať na tému slovenských potravín.