Vyplatenie priamych podpôr za rok 2017 formou jednotnej platby na plochu a neprojektových opatrení z Programu rozvoja vidieka SR 2014 – 2020
Dovoľujeme si Vám dať do pozornosti odpoveď ministerky Gabriely Matečnej na list Rady poľnohospodárskych a potravinárskych samospráv z 13.12.2017 ohľadom poskytnutia konkrétnej informácie v súvislosti s vyplácaním priamych podpôr formou jednotnej platby na plochu a neprojektových opatrení z Programu rozvoja vidieka SR 2014 - 2020 za rok 2017.
SPPK
Bilancia roka 2017 (2. časť)
Prinášame Vám druhú časť názorov členov Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory na to, aký bol rok 2017 z pohľadu poľnohospodárov a potravinárov.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Komora môže byť silná vtedy, ak bude silná aj v regiónoch
Riaditeľ RPPK Trnava Ing. Jozefom Šumichrastom, PhD. bol hosťom diskusie TV Roľnícke noviny. V rozhovore zhodnotil uplynulý rok a samotné fungovanie regionálnej komory.
Roľnícke noviny
Bilancia roka 2017 (1. časť)
Prinášame Vám prvú časť hodnotenia roka 2017 z pohľadu zväzov, združení a únií, ktoré sú členmi Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Čo priniesol pre agropotravinársky priemysel na Slovensku a čo mu vzal? V čom spočívajú najväčšie výzvy pre rok 2018?
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Pozvánka na seminár Premeny a trendy ďalšieho vývoja v agrokomplexe a vidieku na Slovensku
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora, Nezisková organizácia rozvoja vidieckej turistiky a Slovenský zväz vidieckej turistiky a agroturistiky vás pozývajú na seminár Premeny a trendy ďalšieho vývoja v agrokomplexe a vidieku na Slovensku.
Tlačový odbor SPPK
PF 2018
Členovia Predstavenstva a Dozornej rady Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory prajú všetkým najmä pevné zdravie. No nielen to.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Mimoriadne povolenie lovu raticovej zveri
MPRV SR, ako príslušný orgán štátnej správy poľovníctva, vo všetkých poľovných revíroch v rámci SR povoľuje mimoriadny lov niektorých druhov zveri.
MPRV SR
Prianie predsedu SPPK k vianočným sviatkom
Pozrite si vianočné prianie predsedu SPPK Milana Semančíka pre všetkých kolegov - poľnohospodárov a potravinárov.
Tlačový odbor SPPK
Rok 2017 nebol pre poľnohospodárov a potravinárov jednoduchý
Predseda SPPK Milan Semančík označil odchádzajúci rok 2017 za náročný pre celé agropotravinárske odvetvie. Jarné mrazy a neskôr letné intenzívne sucho ukrojilo z úrod takmer všetkých poľnohospodárskych plodín. Bilancia roka v rámci rastlinnej výroby preto nie je pozitívna.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Slovenské sladovníctvo
Celková priemerná výroba sladu v SR osciluje za toto obdobie na úrovni 242 000 ton. V roku 2016 vyrobili sladovne na Slovensku približne 262 000 ton sladu. Z tohto dôvodu sú sladovne pre farmára, ktorý pestuje sladovnícky jačmeň, kľúčovým a spoľahlivým obchodným partnerom.
Slovenské združenie výrobcov piva a sladu
Do pozornosti
Oznámenie o predkladaní žiadostí o priame podpory na zvieratá pre rok 2020
Žiadosti je možné podávať v termíne od 20. apríla 2020 do 15. mája 2020 (pokiaľ nebude legislatívne a následne rozhodnutím príslušným orgánom určené inak).
Opatrenie UVZ SR, ktoré rieši cezhraničný pohyb osôb
Pendleri sa budú musieť po novom od 1. mája pri každom vstupe do SR preukázať negatívnym testom na ochorenie COVID-19, ktorý nesmie byť starší ako 30 dní. Nové karanténne opatrenia platia od 20. apríla.
Polícia povolila výnimku nákladným vozidlám na najbližšie dve nedele
Zámerom je znížiť koncentrácie vodičov nákladných motorových vozidiel na odpočívadlách, resp. odstavných plochách a zabezpečenie plynulého tranzitu cez územie Slovenskej republiky.
Znenie Programového vyhlásenia vlády SR
Vláda SR 19. apríla schválila Programové vyhlásenie vlády SR na obdobie rokov 2020-2024. Prečítajte si celé znenie PVV v oblasti pôdohospodárstva, potravinárstva a lesníctva. Dokument dnes bude predložený na schválenie do NR SR.
Krízový plán pre potravinárske prevádzky
Úrad verejného zdravotníctva SR vypracoval všeobecné zásady krízového plánu pre potravinárske prevádzky, na základe ktorých si prevádzkovatelia potravinárskych podnikov môžu pripraviť špecifické plány na svoje podmienky