Mediálna prezentácia žatevného výjazdu v okrese Lučenec
Ponúkame Vám reportáže z rozhlasovej stanice Regina a televízie Markíza k žatevnému výjazdu v okrese Lučenec, ktorý zorganizovala SPPK v pondelok 6.7. 2015.
tlačový odbor SPPK
Bisfenol A - členské štáty nerešpektujú stanovisko EFSA
V priebehu posledných rokov je najproblematickejším aspektom fungovania EFSA pozícia voči téme „endokrinné disruptory“ vo všeobecnosti a obalovej látke s názvom Bisfenol A (BPA) zvlášť.
RNDr. Igor Šarmír, PhD., SPPK
Regionálne majstrovstvá v strihaní oviec
Zväz chovateľov oviec a kôz na Slovensku - družstvo FARMA KAMENICA Vás srdečne pozývajú na regionálne majstrovstvá v strihaní oviec, ktoré sa uskutočnia 11.7. 2015 v priestoroch Farmy Kamenica.
Na Hrochoti sa varilo, ochutnávalo, súťažilo, ale aj tancovalo a spievalo
27. júna 2015 sa konal 4. ročník súťaže Tradičná chuť Podpoľania. Pre návštevníkov bol pripravený bohatý program a súťaž vo varení tradičných jedál.
Žatevný výjazd v okrese Lučenec
Minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek a predseda SPPK Milan Semančík navštívia 6.7.2015 v rámci žatevného výjazdu poľnohospodárov z okresu Lučenec.
Mgr. Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Mliečne raňajky SPPK s novinármi
Vedenie Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory raňajkovalo 1.7.2015 s novinármi. Hlavnou témou bolo mlieko a všetky aktuálne informácie, ktoré s touto komoditou súvisia.
Mgr. Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Exkurzia na PD Žemberovce
Poľnohospodárske družstvo Žemberovce zorganizovalo pre školákov IV. ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach exkurziu na Farme Dojníc Selec PD Žemberovce.
Mgr. Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Poľnohospodári na Slovensku hodnotia prvú žatvu
Žatva začala koncom 26. týždňa zberom prvej úrody. Výsledky naznačujú, že očakávania poľnohospodárov sa v tomto roku naplnia, a tak úroda bude na úrovni priemeru.
Ing. Jarmila Dubravská, PhD., Odbor poľnohospodárstva a služieb, SPPK
Informačný seminár k dotačným programom EÚ pre potravinársky priemysel
SPPK zorganizovala dňa 1. 7. 2015 Informačný seminár k dotačným programom EÚ pre potravinársky priemysel „PRV SR 2014-2020, OP VaI 2014-2020“. Aktuálne informácie prezentovali kompetentní pracovníci PPA, VÚP a MH SR.
Ing. Ján Baršváry, odbor poľnohospodárstva a služieb, SPPK
Do pozornosti
Vyhlásenie Únie potravinárov Slovenska
Posledný škandál s pochybným poľským mäsom, ako aj všetky doterajšie potravinové škandály jednoznačne preukázali, ako je z hľadiska bezpečnosti slovenských spotrebiteľov dôležité podporovať domácu potravinársku výrobu.
Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v roku 2018
V roku 2018 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 963 EUR. Oproti roku 2017 to predstavuje nárast o 6,4 %.
Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v roku 2018
V roku 2018 pracovalo v potravinárskom priemysle 32 070 zamestnancov. Oproti roku 2017 sa stav zvýšil o 862 zamestnancov, čo predstavuje nárast o 2,8 %.
Prípady salmonelóz u ľudí: hodnotenie súčasných cieľov EÚ pre ich redukciu
Po niekoľkých rokoch poklesu sa počet prípadov salmonelóz v EÚ vyrovnal. Vedci Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín tvrdia, že k zníženiu počtov salmonelóz by mohlo pomôcť stanovenie prísnejších cieľov pre Salmonella u nosníc na úrovni farmy.
Údaje o chorobách zvierat (SIGMA projekt): Národné karty členských štátov
Jednou z aktivít SIGMA projektu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín (EFSA) je mapovanie dostupných zdrojov údajov o chorobách zvierat v každom členskom štáte (ČŠ) Európskej únie.