Začína sa súťaž o Najkrajší chotár 2015

Začína sa súťaž o Najkrajší chotár 2015

Často sa o Slovensku hovorí ako o prekrásnej krajine. Starostlivosť o ňu dostali do vienka najmä poľnohospodári. Ako sa o ňu starajú? Ako narábajú s pôdou, ktorú užívajú?

polnoinfo.sk

18.05.2015

Priemerná mesačná mzda zamestnancov v odvetviach potravinárstva v 1. štvrťroku 2015

Priemerná mesačná mzda zamestnancov v odvetviach potravinárstva v 1. štvrťroku 2015

V prvom štvrťroku 2015 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 799 EUR. Oproti prvému štvrťroku 2014 to predstavuje mierny nárast o 4,3 %.

Ing. Henrieta Vrábľová

Klúč |  15.05.2015

Správa z COPA COGECA - máj 1/2015

Správa z COPA COGECA - máj 1/2015

Prečítajte si rozšírenú správu z májových zasadnutí COPA COGECA.

Ing. Marianna Čertíková

Klúč |  15.05.2015

SPPK: Sme za oficiálny monitoring marží v potravinovom reťazci

SPPK: Sme za oficiálny monitoring marží v potravinovom reťazci

Oficiálne štatistiky potravinových marží by mohli konečne priniesť ucelený a jednoznačný pohľad na to, aký podiel z ceny potraviny ide prvovýrobcom, spracovateľom a obchodníkom. Dnes takéto hodnoverné dáta na Slovensku chýbajú.

Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK

15.05.2015

Štatistika dovozu a vývozu výrobkov agropriemyslu - január a február 2015

Štatistika dovozu a vývozu výrobkov agropriemyslu - január a február 2015

Saldo zahraničného obchodu s poľnohospodárskymi a potravinárskymi výrobkami v období január a február 2015 bolo pasívne v objeme – 133,7 mil. EUR. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku sa znížilo o 10,4 mil. EUR /7,2 %/.

Ing. Henrieta Vrábľová

Klúč |  15.05.2015

Priemerný počet zamestnancov v odvetviach potravinárstva v 1. štvrťroku 2015

Priemerný počet zamestnancov v odvetviach potravinárstva v 1. štvrťroku 2015

V prvom štvrťroku 2015 v potravinárskom priemysle pracovalo 29 260 zamestnancov. Oproti prvému štvrťroku 2014 sa stav zamestnancov znížil o 444, teda o 1,5 %.

Ing. Henrieta Vrábľová

Klúč |  15.05.2015

Zdravotné riziká konzumácie potravín vyrobených na báze geneticky modifikovaných plodín

Zdravotné riziká konzumácie potravín vyrobených na báze geneticky modifikovaných plodín

Za posledných asi 20 rokov bol pre Európanov iba máloktorej téme vlastný taký emotívny náboj ako je to v prípade geneticky modifikovaných organizmov (GMO).

RNDr. Igor Šarmír, PhD.

15.05.2015

Odpovede MPRV SR na otázky SPPK ohľadom priamych platieb

Odpovede MPRV SR na otázky SPPK ohľadom priamych platieb

Oslovili sme generálneho riaditeľa sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb MPRV SR so žiadosťou o objasnenie niektorých otázok, ktoré nie sú zrejmé ani po preštudovaní usmernenia, ktoré je zverejnené na webovom sídle PPA. Odpovede ministerstva sú uvedené v prílohe k tomuto príspevku.

Ing. Ján Baršváry

Klúč |  15.05.2015

Bezpečnosť potravín a dodávok potravín v EÚ a možnosti na jeho zlepšenie

Bezpečnosť potravín a dodávok potravín v EÚ a možnosti na jeho zlepšenie

Prečítajte si stanovisko Európskeho hospodárskeho a sociálneho výboru na tému dnešného systému určenému na garantovanie bezpečnosti potravín a dodávok potravín v EÚ a možnosťami na jeho zlepšenie.

RNDr. Igor Šarmír, PhD.

15.05.2015

SPPK logo

POTRAVINY A OBCHOD 2015/ FOOD & TRADE 2015

V poradí druhý ročník Medzinárodnej konferencie POTRAVINY A OBCHOD 2015 / FOOD & TRADE 2015 sa uskutočnil 12. mája 2015 v Bratislave. Jej hlavnou témou bolo prerozdelenie marží v potravinovom reťazci.

Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK

14.05.2015

Do pozornosti

Vedecká konferencia Nástroje hodnotenia a riadenia rizík v agropotravinárskom sektore

Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum – Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva Bratislava usporiada 17. – 18. októbra 2018 vedeckú konferenciu s názvom Nástroje hodnotenia a riadenia rizík v agropotravinárskom sektore. Prečo je téma riadenia rizík v poľnohospodárstve na Slovensku taká dôležitá a koho a čo môžeme na konferencii očakávať prezradil riaditeľ VÚEPP Bratislava Ing. Štefan Adam.

Žatevné práce - 34. týždeň

K záveru 33. týždňa je pozberaných 92 % hustosiatych obilnín. V oblastiach s pozberanou úrodou prebieha zber pozberových zvyškov a príprava pôdy pod oziminy.

Cukrová repa dá prácu aj o rok

Do sektoru cukrovej repy prichádza pomoc. V týchto dňoch vypĺňajú poľnohospodári dotazníky a uvádzajú detailné informácie o pestovaní tejto plodiny kvôli pripravovaným podporám týkajúcich sa zelenej nafty.

Pozvánka na Dni sv. Huberta

Už tento víkend (1. - 2. 9. 2018 ) sa vo Svätom Antone uskutoční 28. ročník celoslovenských slávností Dni svätého Huberta. Podujatie sľubuje bohatý program nielen pre poľovníkov.

Pozvánka na konferenciu PÔDA A POZEMKOVÉ PRÁVO z pohľadu Slovenského pozemkového fondu

Združenie pestovateľov obilnín, Zväz pestovateľov a spracovateľov kukurice a Slovenský zväz olejninárov Vás pozývajú na odbornú konferenciu „PÔDA A POZEMKOVÉ PRÁVO z pohľadu Slovenského pozemkového fondu“. Konferencia sa uskutoční 26. septembra v Nitre.

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce GRANDEN