Absurdita a poníženie rezortu - 2.stanovisko dňa

 
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora je po dnešnom dni zhrozená zo stavu, do akého sa dostalo slovenské agropotravinárstvo. Viac ako rok trvajúce odborné a manažérske trápenie sa Jána Mičovského v pozícii ministra pôdohospodárstva dnes vyvrcholilo absurdnou situáciu so stiahnutím jeho demisie, ale aj následným oznámením iného mena budúceho ministra.
 
 
„Sme znechutení z toho, čoho sme svedkami. Cirkus v priamom prenose pokračuje. Akokoľvek sa na situáciu pozeráme, nerozumieme je, zhodnotil predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emil Macho.
 
Akákoľvek politická taktika: odvolať-neodvolať; odstúpiť-neodstúpiť; vymenovať-nevymenovať – nesmie za žiadnych okolností dehonestovať prácu ľudí pracujúcich v poľnohospodárstve a potravinárstve, resp. v žiadnom odvetví národného hospodárstva. Po dnešnom dni sa však množstvo domácich producentov potravín bude právom pýtať: prečo? Čo to malo znamenať?
 
Spôsob, akým sa verejnosti, a najmä odbornej verejnosti, komunikovala výmena ministra, vysiela veľmi negatívny signál a je zosmiešnením práce domácich poľnohospodárov a potravinárov.
 
Spoliehali sme sa, že po tak dlhom úpadku slovenského agropotravinárskeho sektora sa začne aspoň diskusia o reštarte. Nestalo sa tak. Za posledný rok sme padli ešte hlbšie na dno a to nielen morálne, ale aj odborne.
 
 
„Politici nás ponížili pri Pláne obnovy a vrchol poníženia nielen odborného, ale z nášho pohľadu aj morálneho, sme dosiahli dnes. Zajtra (8.júna) sa začínajú Celoslovenské dni poľa, významné poľnohospodárske podujatie, ktoré sa uskutočňuje v obzvlášť náročných podmienkach znásobených aj pandemickou situáciou. Deň pred ich otvorením sme dostali darček v podobe chaosu pri vládnom riešení ministerského postu, dodal predseda Emil Macho.
 
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora sa chce zoznámiť s predstavou nového ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana o rezorte. V každom prípade je však pripravená na aktívnu odbornú spoluprácu s novým vedením ministerstva pôdohospodárstva.
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce