Kontrola uvádzania krajiny pôvodu alebo miesta pôvodu základnej zložky

Štátna veterinárna a potravinová správa informuje všetkých prevádzkovateľov potravinárskych podnikov, že vzhľadom na pandémiu COVID – 19 dočasne nebude vykonávať kontrolu uvádzania krajiny pôvodu alebo miesta pôvodu základnej zložky v označení potraviny tak, ako to od 1. 4. 2020 vyžaduje vykonávacie nariadenie Komisie 775/2018.
 
Tento odklad výkonu kontroly bezprostredne súvisí s pandémiou COVID 19, a pretože potravinársky priemysel teraz plní strategické úlohy pri jej zvládnutí, je nevyhnutné, aby prevádzkovatelia potravinárskych podnikov mohli baliť potraviny aj do obalov s pôvodným označením. Odloženie vykonávania kontrol bude zatiaľ trvať do 31. 12. 2020.
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce