Koronavírus: Výnimka na servis strojov

Jarné práce môžu pokračovať bez zbytočných komplikácií. Podľa informácií Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR sa zákaz činnosti, ktorý zaviedol Ústredný krízový štáb 16. marca 2020, nevzťahuje na servisy, resp. dodávateľov poľnohospodárskej techniky, ktorí vykonávajú aj servisnú činnosť.
 
 
„Servisy poľnohospodárskej techniky spadajú do skupiny s výnimkou na prevádzku 1.2 – autoservisy, pneuservisy a odťahové služby. Z hľadiska nepretržitej starostlivosti o hospodárskej zvieratá, ale aj vzhľadom na začiatky realizácie jarných prác poľnohospodárov vyzývam servisy poľnohospodárskej techniky, respektíve dodávateľov techniky, ktorí zabezpečujú servis tejto techniky, aby nezastavovali prevádzku a poľnohospodárom plynule poskytovali svoje služby. Je to nevyhnutné pre zachovanie potravinových tokov nielen dnes, ale aj výhľadovo, keďže nevieme, ako dlho táto pandémia potrvá," uviedla Gabriela Matečná, vicepremiérka a ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.
 
Práve otázka plynulého chodu poľnohospodárskych servisov v čase zakadania novej úrody bola jedným z často opakujúciich sa podnetov, ktoré Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora zozbierala od svojich členov. 
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce