Zvolenská mliekareň má nového majiteľa

  • Firma Schreiber Foods, celosvetový líder v mliekarenstve, rozširuje svoje pôsobiská v Európe.
  • Akvizícia zahŕňa tri mliekarenské závody - vo Zvolene na Slovensku a dva v Španielsku.
  • Táto operácia zabezpečí zamestnanie pre pracovníkov všetkých troch závodov.

 

Spoločnosť Schreiber Foods, jedna z najväčších mliekarenských spoločností na svete, odkúpila mliekareň vo Zvolene a ďalšie dva mliekarenské závody v Noblejas (Španielsko) a v Talavera de la Reina (Španielsko) od spoločnosti Senoble. Spoločnosť Schreiber Foods sa zaviazala zabezpečiť kontinuitu a ďalší rast pre svojich odberateľov, dodávateľov a zamestnancov jednotlivých závodov.

 

V mliekarenskom závode vo Zvolene sa vyrábajú mliečne dezerty a jogurty určené pre maloobchod pod značkou „Zvolenský“. Súčasný plán spoločnosti, ktorý sa týka 150-ich zamestnancov pracujúcich na Slovensku, je pokračovať v prevádzke závodu ako doteraz.

 

„Táto operácia umožňuje spoločnosti Schreiber Foods posilňovať a upevňovať prítomnosť na trhoch v Európe a zároveň posilniť vzťahy s našimi strategickými obchodnými partnermi,“ povedal Francois Salamon, Senior Vice Prezident of International spoločnosti Schreiber Foods. „Naša povesť je založená na kvalite produktov. Vďaka dôslednosti a spoľahlivosti, s akou našim odberateľom dodávame kvalitné mliečne výrobky a vďaka našej orientácii na rast a úspech odberateľov, sme schopní vytvoriť pre našich zamestnancov stabilné pracovné prostredie.“

 

Akvizícia vyše menovaných troch závodov zvýšila zastúpenie spoločnosti Schreiber Foods v Európe, a to na desať výrobných závodov v siedmich krajinách.

 

O spoločnosti Schreiber Foods

Schreiber Foods je celosvetová spoločnosť so sídlom v Spojených štátoch, ktorej majitelia sú zároveň jej zamestnancami. S ročným obratom  4,5 miliardy EUR je to jedna z najväčších mliekarenských spoločností na svete. Schreiber ponúka  svoje produkty, medzi ktoré patrí smotanový syr, prírodný syr, tavený syr a jogurt - popredným predajcom, reštauráciám, distribútorom a výrobcom potravín po celom svete. Schreiber má viac ako 7000 zamestnancov vo výrobe a v distribučných sieťach v Rakúsku, Brazílii, Bulharsku, Českej republike, Nemecku, Indii, Mexiku, Portugalsku, Španielsku, Uruguaji a v USA. Zatiaľ posledná investícia spoločnosti v Európe bol nákup výrobného závodu na Kanárskych ostrovoch (Španielsko) v marci 2014.

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce