Kysnuté cesto s tanzhong

Tangzhong (čítaj „tang-džong“) je technika pochádzajúca z Ázie, konkrétne z Japonska, kde sa už desaťročia používa na dosiahnutie vláčneho, mäkkého pečiva, ktoré zostáva čerstvé aj niekoľko dní. V podstate ide o varenú zátrepku – zmes múky a vody (alebo mlieka), ktorá sa krátko povarí, kým nevznikne hladký gél. Tangzhong sa môže použiť takmer v každom receptovom ceste s droždím alebo kváskom. V praktickej ukážke pod vedením odborníčky Petry Tóthovej si ukážeme prípravu vianočky s tanzhong.

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce Prenájom a predaj stavebných strojov a doplnky