Krupobitie spôsobilo poľnohospodárom v okrese Nové Zámky niekoľkomiliónové škody

V nedeľu podvečer sa takmer celým územím Slovenska prehnal studený front, ktorý so sebou po veternej smršti priniesol výdatný dážď a silné krupobitie.

Najvýznamnejšie škody hlásia Agra poisťovni klienti, poľnohospodári z južnejších oblastí, predovšetkým z okresu Nové Zámky, kde sa v búrkach lokálne vyskytli prívalové zrážky a veľmi silné krupobitie podporené silnými nárazmi vetra. Celkové škody v poľnohospodárskej prvovýrobe, konkrétne na poľnohospodárskych plodinách od ovocných sadov, viníc až po plodiny pestované na ornej pôde (ako napríklad repka, všetky druhy obilnín, sója, slnečnica) sa odhadujú až do 6 miliónov eur.

„Nedeľnajšie krupobitie znovu potvrdilo, že je potrebné včas sa zabezpečiť voči takýmto rizikám prostredníctvom zodpovedajúceho poistenia. Naši likvidátori prichádzajú na prehliadku poškodených pozemkov vždy v čo najkratšom možnom termíne po oznámení škody. Rýchlou a odbornou obhliadkou poškodených porastov zabezpečuje Agra poisťovňa poľnohospodárom veľmi rýchle vyplatenie poistného plnenia,“ informuje Dalibor Bán, riaditeľ Agra poisťovne.

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce