Finančný príspevok pre zamestnávateľov

Zamestnávatelia, ktorí sú zapojení do systému duálneho vzdelávania, majú nárok na finančný príspevok na zabezpečenie praktického vyučovania v systéme duálneho vzdelávania.

Príspevok sa vzťahuje na zamestnávateľov (veľké podniky, malé a stredné podniky, mikropodniky), ktorí sú zapojení do systému duálneho vzdelávania podľa zákona.

Zamestnávatelia môžu podať svoju žiadosť (osobne alebo poštou na adrese Štátneho inštitútu odborného vzdelávania alebo elektronicky cez www.slovensko.sk) o príspevok najneskôr do 31. marca 2023.

Poskytovateľom príspevku je Štátny inštitút odborného vzdelávania na základe poverenia   Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Systém duálneho vzdelávania (SDV) je súčasťou odborného vzdelávania a prípravy na výkon povolania, ktorý sa vyznačuje úzkym prepojením všeobecného a odborného teoretického vzdelávania s praktickou prípravou žiakov u konkrétneho zamestnávateľa.

Výučba v škole sa strieda s praktickým vyučovaním v priestoroch zamestnávateľa. Vzdelávanie a odborná príprava žiaka na výkon povolania tak zodpovedajú potrebám trhu práce.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce