Memorandum po stretnutí európskych poľnohospodárov

V Prahe sa 14. septembra stretli zástupcovia agropotravinárskych samospráv krajín V4, Bulharska, Chorvátska, Estónska, Litvy a Rumunska.

Výsledkom stretnutia bolo podpísanie spoločného memoranda. Deň na to sa vo vybraných českých mestách a oblastiach uskutočnili traktorové protesty. Poľnohospodári a potravinári nimi chceli upozorniť politikov a spoločnosť na obavy z možného zníženia produkcie potravín kvôli Európskej zelenej dohode a energetickej kríze.

Slovenskú poľnohospodársku a potravinársku komoru na rokovaní v Prahe zastupoval výkonný podpredseda SPPK Andrej Gajdoš a riaditeľ Odboru poľnohospodárstva a služieb SPPK Ján Baršváry. 

Memorandum si môžete prečítať v prílohe článku. 

 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce