Dôležitá výmena informácií v rámci odborného vzdelávania

V Kremnici sa 14. a 15. júla uskutočnilo pracovné stretnutie k zmenám v odbornom vzdelávaní a príprave (OVP) po úprave legislatívy od 1.1.2022 a k vzájomnej výmene informácií a skúseností v rámci OVP.

Na stretnutí sa zúčastnili pracovníci Úradu SPPK, ktorí sú zapojení do OVP a riešia aj problematiku systému duálneho vzdelávania (SDV), členovia pracovnej skupiny SPPK pre OVP a SDV, regionálni koordinátori Štátneho inštitútu odborného vzdelávania (ŠIOV). Pozvanie prijal aj riaditeľ ŠIOVu.

Na pracovnom stretnutí si regionálni koordinátori ŠIOVu a členovia pracovnej skupiny SPPK pre OVP a SDV vymieňali svoje skúsenosti s komunikáciou so zamestnávateľmi a strednými odbornými školami pri zapájaní sa do systému duálneho vzdelávania, snažili sa nájsť spoločné riešenie pretrvávajúcich problémov a dohodli si vzájomnú spoluprácu v regiónoch. Všetci zúčastnení odchádzali z pracovného stretnutia s množstvom nových informácií, ktoré im pomôžu pri skvalitňovaní a zefektívňovaní ich práce v regióne. Z diskusie vyplynuli ďalšie otázky a možnosti riešenia, preto sa budú účastníci ďalej aktívne stretávať.

Pozvanie na stretnutie prijal aj riaditeľ ŠIOVu Branislav Hadár

Mimoriadne dôležité je dnes zatraktívnenie poľnohospodárskych, potravinárskych, lesníckych a veterinárnych odborov medzi žiakmi a ich rodičmi. SPPK preto zintenzívnila prácu najmä v rámci stredného odborného vzdelávania a vytvorila na úrade komory pre túto oblasť aj samostatný odbor.

Len nadväzovanie spolupráce a výmena informácií v regiónoch pomôže pri skvalitňovaní rozvoja stredného odborného školstva na Slovensku.

Ústredný riaditeľ SPPK poďakoval za dynamickú výmenu informácií 

Pracovné stretnutie bolo financované z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce