Trnavčania odovzdali výhru

Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Trnava spolu s miestnymi pestovateľmi odovzdali výhru za projekt Hovorme o jedle.

Ceny za minuloročný deviaty ročník projektu Hovorme o jedle, ktorý každoročne pre žiakov základných škôl pripravuje Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora, odovzdávame aj v tomto období. Dôvodom sú minuloročné obmedzenia pre pandémiu koronavírusu a práve v tomto čase vhodná doba odovzdať čerstvé lokálne produkty od našich pestovateľov.

Práve preto Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Trnava a Zväz zeleninárov a zemiakarov Slovenska odovzdali čerstvé lokálne paradajky zo Žitného ostrova práve v tomto období.

Ocenenými boli žiaci Základnej školy Topoľčany na Gogoľovej ulici, ktorí uspeli v 9. ročníku Hovorme o jedle. Cenu – 250 gramové balenie slovenských paradajok - odovzdal predseda RPPK Trnava Oliver Šiatkovský.

„Veľmi oceňujem, že táto škola sa do súťaže Hovorme o jedle zapája každoročne už od samého začiatku projektu. Učitelia sa snažia žiakov príkladne edukovať aj počas bežných vyučovacích hodín, nielen v týždni realizácie samotného projektu. Škola je príkladom aj pre iné zariadenia, ako vychovávať uvedomelého spotrebiteľa“, uviedol Oliver Šiatkovský.

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora začína práve v tomto období pripravovať jubilejný 10. ročník projektu Hovorme o jedle. O jeho podobe vás budeme v správnom čase informovať na webe sppk.sk. 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce