Newsletter slovenského exportéra

Predseda parlamentu B. Kollár podpisom podporil Memorandum Pro Export

_________________

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) podporuje celospoločenskú diskusiu ohľadom štruktúry slovenského hospodárstva a vízie ďalšieho rozvoja národnej ekonomiky na zabezpečenie efektívnej podpory slovenských podnikateľov. Informovala o tom Kancelária NR SR.
Čitať viac 

Chemosvit za posledné tri roky investoval do výroby 25 miliónov eur
_________________

Za posledné tri roky preinvestovala spoločnosť Chemosvit pod Tatrami do výroby v jednotlivých podnikoch takmer 25 miliónov eur. Generálny riaditeľ skupiny Jaroslav Mervart pre TASR potvrdil, že uvedená suma predstavuje viac ako šesť miliónov eur priamych investícií ročne do nových technológií a dva milióny do pomocných prevádzok a infraštruktúry.

Čitať viac 

Slovenskému exportu by pomohlo lepšie prepojenie politiky a ekonomiky

_________________

Predseda Rady slovenských exportérov Lukáš Parízek nám v rozhovore prezradil, čo najviac trápi slovenský export. Kde vidí priestor na jeho podporu, kto všetko by mal slovenskému exportu pomôcť.

Čitať viac 

Poľsko sa stáva stále silnejším obchodným partnerom Slovenska

_________________
Michal Húska
Analytik Rady slovenských exportérov
pre Webnoviny.sk

So svojím severným susedom má Slovensko dlhodobo dobré politické ale aj ekonomické vzťahy, čo dokazuje aj právna zmluva o ekonomických a hospodárskych vzťahoch podpísaná ešte v roku 1996. Od tejto chvíle sa v rámci vzájomných vzťahov rozšírila spolupráca aj do mnohých obchodných, politických ale aj kultúrnych oblastí.

Čitať viac 

 

PODCAST EXPORTAIR

_________________

Príbehy slovenských firiem a ich ambície doma aj v zahraničí. Podcast o tom, ako slovenskí exportéri dobývajú svet. Tento projekt zastrešuje Rada slovenských exportérov.
_________________

PRÍLEŽITOSTI NA TRHU USA
_________________
Marián Volent, vedúci obchodného oddelenia na veľvyslanectve USA na Slovensku hovorí o špecifikách trhu USA, o príležitostiach, ktoré ponúka a o tom, ako získať čo najviac relevantných informácií pred tým, ako sa rozhodnete pre podnikanie v Spojených štátoch amerických.

PRIPRAVOVANÉ PODUJATIA

_________________

TENDRE

_________________

PONUKA TENDROV SEVEROATLANTICKEJ ALIANCIE

_________________

OECD AKTUÁLNE TENDRE A OBSTARÁVANIA

_________________

ZOZNAM AKTUÁLNYCH TENDROV CHORVÁTSKO
_________________

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce