Vinári chcú naučiť ľudí cestovať za vínom

Vo svete tvorí vínna turistika až okolo 20 % celkových výnosov vinárov, na Slovensku to je však oveľa menej. Hlavnou motiváciou pre spustenie portálu ZaVínom.sk je naučiť ľudí na Slovensku cestovať za vínom, pritiahnuť k slovenským vinárom nové publikum a rozvíjať potenciál vínnej turistiky.

 

 

 

 

 

 

“Víno najlepšie chutí na ochutnávke u vinára, ale nie každý sa k nemu vie ľahko dostať. Preto sme spustili www.zavinom.sk,” hovorí Marek Farkaš, odborník na cestovný ruch a jeden zo zakladateľov ZaVínom.sk.

ZaVínom.sk je teraz v skúšobnej prevádzke a ponúka minimálne 15 ochutnávok na 8 miestach v Bratislave a v blízkych vinárskych miestach malokarpatskej oblasti. 
Poslúži jednotlivcom, ale aj partiám a firemným kolektívom a navyše zahraničným návštevníkom, keďže informácie o vinárstvach aj ochutnávkach ponúka aj v angličtine.
Vinári budú najbližšie mesiace pribúdať z malokarpatskej oblasti aj na iných miestach Slovenska. Neskôr v anglickej mutácii pod značkou GoGo.wine pribudnú aj ochutnávky v širšom regióne.

ZaVínom.sk stavia na na know-how spoločnosti Enjoy Slovakia DMC v cestovnom ruchu a agentúry Basta digital v online marketingu. Spusteniu ZaVínom.sk predchádzal výskum medzi milovníkmi vína a mnohé rozhovory s vinármi a someliérmi zo Slovenska aj zo zahraničia.

Nájdite si svoju ochutnávku na ZaVínom.sk!
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce