Podpor svoj odbor: registrácia spustená

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora spustila 15. septembra 2021 aj registráciu do 2. ročníka súťažno-vzdelávacieho projektu Podpor svoj odbor. 

Stredné odborné školy majú na registráciu čas presne jeden mesiac – pre ne registrácia trvá od 15. septembra do 15. októbra 2021. Od 1. do 31. novembra sa mesačná registrácia spúšťa aj pre základné školy (pre žiakov 7.-9. ročníkov).

Cieľom projektu je príťažlivou formou, prostredníctvom krátkych videí natočených študentami stredných odborných škôl predstaviť žiakom základných škôl stredoškolské učebné a študijné odbory zamerané na vzdelávanie v oblasti potravinárstva, poľnohospodárstva a lesníctva. Žiaci základných škôl nájdu videá na YouTube kanáli Podpor svoj odbor. 

Účelom projektu je podpora záujmu žiakov základných škôl o štúdium na stredných odborných školách poskytujúcich vzdelávanie v poľnohospodárskych, potravinárskych a lesníckych odboroch ako aj zvýšenie ich záujmu o povolania v poľnohospodárskom, potravinárskom a lesníckom sektore. Projekt má zároveň prebudiť všetkých tvorivých žiakov na stredných odborných školách, aby svojimi nápaditými krátkymi videami prispeli k zlepšeniu imidžu poľnohospodárstva, potravinárstva a lesníctva a k zviditeľneniu svojej strednej odbornej školy.  

Bližšie informácie o 2. ročníku projektu Podpor svoj odbor sú k dispozícii na stránke www.podporodbor.sk. 
 

 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce