Podmienky vstupu do Rakúska od 14.4.2020

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR zverejnilo na svojej webovej stránke nové podmienky vstupu do Rakúska a informáciu, že od 10. apríla zaviedlo Rakúsko hraničné kontroly so Slovenskom.
 
S platnosťou od 14. apríla 00.00h budú mať vstup na územie Rakúska povolené osoby, ktoré sa preukážu potvrdením o negatívnom teste na COVID19 v nemeckom, anglickom, francúzskom alebo talianskom jazyku, ktoré nebude staršie ako 4 dni.
 
Vyňatí z tejto povinnosti sú občania Rakúska, alebo osoby s pobytom v Rakúsku, ktorí podstúpia domácu 14-dňovú  karanténu (prípadne do doby predloženia potvrdenia o negatívnom teste).
 
Opatrenie sa rovnako nevzťahuje na:
  • tzv. pendlerov - dopravu za prácou (na základe potvrdenia od zamestnávateľa, resp. pracovnej zmluvy),
  • prepravu tovaru;
  • osoby, ktoré podliehajú povinnému zdravotnému poisteniu v Rakúsku a využitie lekárskych služieb je potvrdené lekárom na osobitnom formulári; ako aj
  • tranzit cez územie Rakúska. Prejazd územím Rakúska bude umožnený po podpise potvrdenia, že cestujúci z trasy neodbočí a preukáže dôvod svojej cesty (napr. pracovnú zmluvu v inom štáte, do ktorého cestuje), a bude mať plnú palivová nádrž.
Opatrenie predbežne platí do konca apríla.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce