Výzva SPU študentom: Buďme súčinní s obchodmi s potravinami

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre sa pripája k iniciatíve, ktorú odštartovala Potravinárska komora Slovenska a Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska. 
 
K tejto iniciatíve sa hlásime aj v spolupráci so Slovenskou poľnohospodárskou a potravinárskou komorou, Zväzom obchodu a Slovenskou alianciou moderného obchodu.
 
SPU v Nitre zohráva jedinečnú úlohu v príprave kvalifikovaných absolventov pre všetky odvetvia agropotravinárskeho rezortu, ako aj pre ďalšie oblasti národného hospodárstva. 
 
V súčasnom náročnom období sa ukazuje, akú nezastupiteľnú úlohu zohráva sektor pôdohospodárstva a sebestačnosť v oblasti základných agropotravinárskych komodít je nevyhnutná.
 
V tomto náročnom období, keď Slovensko bojuje proti vírusovej pandémii, aj SPU v Nitre pokladá za výzvu i svoju povinnosť vniesť svoj podiel v zabezpečení dostatku potravín pre slovenských spotrebiteľov, zapojenia našich študentov do spolupráce s firmami v sfére prvovýroby a obchodu. 

Univerzita sa preto otvorene hlási k tejto iniciatíve, a v týchto zložitých časoch chce byť aktívna aj pomocou svojej študentskej kapacity.
 
Študenti tak môžu svojou osobnou angažovanosťou pomôcť, v rámci svojej povinnej praxe konanej práve v tomto období, nakoľko máme prerušenú kontaktnú výučbu až do odvolania.
 
Preto Vás prosím, do nižšie uvedeného odkazu formulujte svoju požiadavku na prax, následne budeme kontaktovať študentov, ktorí majú trvalý pobyt v danom okrese a túto ponuku im zašleme.
 
 
S pozdravom
               
Klaudia Halászová, rektorka SPU v Nitre
 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce