Vírusové alebo volebné prázdniny

Každý a je jedno, v akej strane a na ktorej strane, by mal prispieť k riešeniu situácie podľa svojich mocenských a rozumových schopností a možností. Za sektor poľnohospodárstva, potravinárstva a aj za lesohospodárov oprávnene vyžadujeme odpovede od rezortného ministerstva, ktoré spravuje menované tri oblasti národného hospodárstva.
 
 
Otázky, ako a či bude dosť základných potravín, ako je to s pitnou vodou, prenáša sa koronavírus potravinami a podobne, sú otázky občanov. No patrí sa na takéto otázky odpovedať aj na web stránke MPRV SR.
 
Ľudia, ktorí sa živia v pôdohospodárskom rezorte, však očakávajú od rezotného ministerstva aj odpovede na otázky, ktoré sa ich existenčne dotýkajú po stránke odbornej, ale aj po stránke podnikateľského prežitia. 
 
Čo potrebujeme vedieť
 
 
Ako by sa mali firmy zaoberať možným prípadom koronavírusu na farme, ako sa táto téma dotkne zamestnancov v poľnohospodárskych podnikoch, čo znamená karanténa a domáca karanténa vo vzťahu k farme, je prenos vírusu napríklad aj na ošípané, ako je to s otázkou vyplatenia priamych platieb za rok 2019 a s otázkou predkladania jednotnej žiadosti o priame podpory na rok 2020 atď.
 
Ministerstvo pôdohospodárstva a jemu podriadené organizácie s 3800 zamestnancami musia na tieto otázky odpovedať. Bez ohľadu na to, či sú, boli alebo budú voľby.
 
Preto aj uvádzam ako príklad reakcie nášho MPRV SR a rakúskeho ministerstva poľnohospodárstva, regiónov a turizmu:
 
Slovenské ministerstvo – reakcia :
 
Rakúske ministerstvo poľnohospodárstva, regiónov a turizmu - reakcia:
https://www.bmlrt.gv.at/ - otázky a odpovede pre poľnohospodára ...
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce