Vyjadrenie SPPK k zneužívaniu agrodotácií

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora /SPPK/ stojí za tými poľnohospodármi, ktorí čestne, zodpovedne a s pridanou hodnotou premieňajú poskytnuté finančné prostriedky, na ktoré majú nárok, na pestovanie poľnohospodárskych plodín, rozvoj živočíšnej výroby, výrobu slovenských potravín zo slovenských surovín a starostlivosť o vidiecku krajinu.
 
 
„Vítame, že Pôdohospodárska platobná agentúra podáva trestné oznámenie. Potrebujeme, aby sa skutočne vyčistilo poľnohospodárstvo od tých podnikateľov, ale aj tých úradníkov, ktorí sa nezákonne chcú dostať k finančným prostriedkom, obohacujú sa vo svoj prospech a zneužívajú dotačný systém“, uviedol predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík.
 
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora je za to, aby sa poukázalo na všetkých vinníkov v prípade zneužívania agrodotácií. Prípadné automatické očierňovanie všetkých poľnohospodárov by totiž neprospelo roky skúšanému agropotravinárskemu odvetviu.
 
SPPK zároveň víta, že ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná chce vo vláde presadiť dofinancovanie digitalizácie Pôdohospodárskej platobnej agentúry, vďaka ktorej by efektívnejšie kontrolovala systém prideľovania agrodotácií.
 
Pozrite si aj tlačovú besedu ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriely Matečnej a generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraja Kožucha z 27. marca 2018 k téme zneužívania agrodotácií, na ktorú reagovala SPPK svojim vyjadrením.
 
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce