Eliminácia rizík v poľnohospodárskej prvovýrobe

Jednou z tém okrúhlych diskusných stolov 44. ročníka medzinárodnej výstavy Agrokomplex v Nitre, na ktorých príprave sa podieľala aj Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora, bola Eliminácie rizík v poľnohospodárskej prvovýrobe.
 
 
Ide o aktuálnu tému nakoľko počasie dáva našim poľnohospodárom pociťovať svoju nevyspytateľnú silu čoraz častejšie. Okrem produkčných rizík sa však pridávajú aj trhové riziká – volatilita cien na svetových trhoch. Opomenúť nemôžeme ani rôzne choroby, epidémie, škodcov a ďalšie.
 
Diskutujúci hovorili o možnostiach poľnohospodárov chrániť sa pred takýmito rizikami, koľko poľnohospodárov takúto možnosť využíva, aké sú nástroje na poistenie cenových rizík, ktoré riziká poľnohospodári podceňujú, ale aj v akom štádiu je príprava rizikového fondu.
 
Ponúkame Vám celý záznam zo zaujímavej diskusie, ktorej hosťami boli:
 
Jozef Artim, ústredný riaditeľ SPPK
Juraj Hub, združenie poľnohospodárskych novinárov
Viera Tóthová, riaditeľka RENOMIA AGRO
Marián Tóth, Katedra financií na FEM SPU v Nitre
Jaromír Matoušek, vedúci oddelenia agrobiznisu Unicredit Bank
 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce