Počet hydiny spolu sa v roku 2015 na Slovensku zvýšil
Celkový počet hydiny sa medziročne zvýšil. Ročne sa vyváža 19 % živej hydiny. Sektor vie medziročne pokryť vyšší dopyt v prípade, ak by sa zvýšili odbytové ceny.
Jarmila Dubravská, odbor poľnohospodárstva a služieb SPPK
Celoslovenské dni poľa 2016
Po piatykrát sa v Dvoroch nad Žitavou pri Nových Zámkoch uskutočnili Celoslovenské dni poľa. Spoluorganizátorom podujatia bola aj Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Taliansko pozná recept na mliečnu krízu
Taliansko zavedie povinné označovanie krajiny pôvodu pri mliečnych výrobkoch, oznámil v pondelok 6. júna premiér Matteo Renzi. Mliečne výrobky tak budú mať označenie „vyrobené v Taliansku“ alebo „vyrobené v EÚ/mimo EÚ“.
Peter Cyprich, tlačový odbor SPPK
Staneme sa konzumentmi starých bezpečných potravín?
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora nesúhlasí s návrhom darovať potraviny po uplynutí dátumu minimálnej trvanlivosti na charitu.
Tatiana Belová, odbor potravinárstva a obchodu SPPK
Na návšteve: V PD Hlohovec
Máloktorý poľnohospodársky podnik má také široké portfólio činností, ktorým sa venuje, ako Poľnohospodárske družstvo Hlohovec.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Podpoľanci objavovali vlastné chute
V Lieskovom sa 4. júna 2016 piatykrát stretli miestni kulinári na Tradičnej chuti Podpoľania, aby objavili pôvodné jedlá svojho regiónu.
RPPK Zvolen
Vzdelávací kurz „Predchádzanie znečisťovaniu vodných zdrojov pri ošetrovaní poľných kultúr prípravkami na ochranu rastlín“
Slovenská asociácia ochrany rastlín v spolupráci s Európskou asociáciou ochrany rastlín Vás pozývajú na jednodňový vzdelávací kurz Predchádzanie znečisťovaniu vodných zdrojov pri ošetrovaní poľných kultúr prípravkami na ochranu rastlín
SCPA
Štát nepodporí všetkých chovateľov dojníc
Mliečne fórum potvrdilo už dopredu avizovanú informáciu, že štát poskytne finančnú pomoc pre chovateľov dojníc.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Zmena e-mailovej adresy na sekretariáte SPPK
Od 1.6. 2016 došlo na sekretariáte SPPK k zmene. Pre komunikáciu s úradom prosím využívajte e-mailovú adresu [email protected].
SPPK
Ruské embargo má platiť aj v roku 2017
Podpredseda ruskej vlády Arkadij Dvorkovič: "Myslím, že tieto dokumenty budú schválené, iba ak by nastali zázračné zmeny v geopolitike."
Peter Cyprich, tlačový odbor SPPK
Do pozornosti
Tradičná chuť Podpoľania
Pozývame Vás na 8. ročník Tradičnej chuti Podpoľania, ktorý sa uskutoční 15. júna 2019 v obci Slatinské Lazy. Tešíme sa na vás!
Bezpečnosť potravín sa týka nás všetkých – 1. Svetový deň bezpečnosti potravín (2019)
Každý z nás má právo na bezpečné a výživné potraviny, ako aj na ich dostatok. Aj dnes na svete ochorie po konzumácii kontaminovaných potravín takmer každý 10. človek.
Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. štvrťroku 2019
V 1. štvrťroku 2019 v potravinárskom priemysle pracovalo 32 086 zamestnancov. Oproti 1. štvrťroku 2018 sa stav zamestnancov znížil o 66, čo predstavuje 0,2 %.
Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. štvrťroku 2019
V 1. štvrťroku 2019 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 981 EUR. Oproti 1. štvrťroku 2018 to predstavuje nárast o 8,4 %.
Svetové ceny mlieka a mliečnych výrobkov sa priblížili k päťročnému maximu
Index cien potravín FAO pokračuje v raste už piaty mesiac po sebe. Zatiaľ čo ceny cukru a olejov poklesli, ostatné subindexy zaznamenali v máji nárast. Najviac rástli ceny mliečnych výrobkov a obilnín.