Novým ministrom pôdohospodárstva je Richard Takáč

Prezidentka Zuzana Čaputová včera vymenovala novú vládu. Na jej čelo sa po štvrtý raz postaví Robert Fico. Ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR sa stal Richard Takáč.

Známe je už aj meno štátneho tajomníka, ktorým bude Vladimír Vnuk. Generálnou tajomníčkou služobného úradu na agrorezorte bude Kristína Vavríková. Meno druhého štátneho tajomníka ešte známe nie je.

Predsedom Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie sa stal Rudolf Huliak, ktorý bol pôvodne nominovaný na post ministra životného prostredia.

Richard Takáč úspešne absolvoval Slovenskú poľnohospodársku univerzitu v Nitre. Pôsobil na Slovenskom pozemkovom fonde v Prievidzi a neskôr aj ako riaditeľ súkromnej výrobnej spoločnosti.

Od roku 2010 pôsobil v komunálnej politike ako poslanec Mestského zastupiteľstva v Prievidzi a poslanec Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorého bol v rokoch 2014 – 2018 podpredsedom.

Vo voľbách do NR SR v roku 2020 bol zvolený za poslanca. Stal sa členom Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie a venoval sa témam poľnohospodárstva a potravinárstva.

“Je dôležité, aby nový minister počúval názor poľnohospodárskej praxe. Kľúčové je aj to, aké bude mať zázemie vo vláde, s akou odozvou sa stretnú požiadavky poľnohospodárov, potravinárov a vidieka u ministra financií. Počas predvolebnej kampane SMER - SSD komunikoval tému sebestačnosti a cien potravín ako jednu zo svojich priorít. Veríme, že sa to pretaví aj do vládnej agrárnej politiky,” povedal v reakcii na novú vládu predseda SPPK Emil Macho.

zdroj foto: FB Richard Takáč

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce