Východ Slovenska so škodami na plodinách

Búrka na východe Slovenska neničila len príbytky, stromy a autá, ale aj poľnohospodárske plodiny. 

Krúpy miestami s priemerom väčším než 3 cm spôsobili extrémne škody predovšetkým na porastoch repiek, obilnín, kukurice, sóje, slnečnice. Nepriaznivým počasím postihnuté oblasti sú predovšetkým v okresoch Michalovce a Sobrance, ale lokálne sa vyskytli aj škody v okrese Prešov.

Počiatočné odhady Agra poisťovne hovoria o poškodených plochách na výmere cca 7.000 ha, škody na poľnohospodárskych plodinách sa môžu vyšplhať do výšok 6 až 8 miliónov eur. 

Agra poisťovňa zaisťuje každému svojmu klientovi čo najrýchlejší priebeh likvidácie škôd zo strany vysoko kvalifikovaných odborníkov, ktorí sú sami aktívnymi poľnohospodármi.

„Profesionálne vykonaná likvidácia vzniknutých škôd našimi likvidátormi a rýchle vyplatenie poistného plnenia poľnohospodárom sú pre nás tou najvyššou prioritou,“ doplnil Ing. Dalibor Bán, riaditeľ Agra poisťovne.

 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce