Informácie k predkladaniu žiadostí o doplnkovú vnútroštátnu platbu na dobytčie jednotky

Dovoľujeme si dať Vám do pozornosti stručnú informáciu Pôdohospodárskej platobnej agentúry k podávaniu žiadostí na dobytčie jednotky.

Citujeme:

„Predkladať žiadosti môžu poľnohospodári od 15. februára 2022 do 28. februára 2022, po tomto termíne sa na predložené žiadosti nebude prihliadať.
Žiadateľom, ktorí si podali žiadosť aj v roku 2021, pošle PPA na ich mailové schránky (uvedené v minuloročnej žiadosti), predgenerované údaje vo formáte „XML“ a „PDF“. Tieto môžu priamo použiť resp. upraviť podľa potreby a aktuálneho stavu.

Pred podaním žiadosti o doplnkovú vnútroštátnu platbu na dobytčie jednotky musí žiadateľ podať Identifikačný list. Noví žiadatelia musia vyplniť Identifikačný list (IL) a Vnútroštátnu platbu na dobytčie jednotky (VDJ) samostatne. Povinnou prílohou je zoznam dojčiacich kráv a zoznam oviec a kôz.

Žiadosť môžu podávať:

Elektronicky prostredníctvom portálu slovensko.sk, pričom odporúčame využiť pomôcky:
Príručka pre elektronické podávanie žiadosti o VDJ prostredníctvom portálu slovensko.sk

·        Príručka pre elektronické podávanie IL prostredníctvom portálu slovensko.sk

Elektronicky prostredníctvom podania Všeobecná agenda podpísané KEP 

           IL a VDJ vrátane povinných príloh je potrebné priložiť ako prílohy           vo formáte „PDF“ (je možné podať jedným podaním).

Na elektronické podanie formulárov prostredníctvom podania Všeobecná agenda odporúčame využiť ako pomôcku:

·        Usmernenie pre elektronické predkladanie žiadosti na DJ (vrátane prílohy Návod všeobecná agenda)

Písomne listinnou formou

Písomné podanie na zverejnených formulároch VDJ a IL vrátane povinných príloh je možné podať spolu jedným podaním, ktoré je potrebné doručiť poštovou prepravou alebo osobne na príslušné regionálne pracovisko.
Vzhľadom na epidemiologickú situáciu súvisiacu s ochorením COVID-19 odporúčame využiť elektronické formy podania žiadosti.“

Link: www.apa.sk/aktuality/chovatelia-mu-posiela-iadosti-o-doplnkov-vntrottnu-platbu-na-dobytie-jednotky/11324

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce