Nariadenie vlády č. 342/2014 - zmenené termíny kosenia a pasenia

Zároveň si dovoľujeme informovať Vás, že dnes bol v zbierke zákonov zverejnený nový predpis: NARIADENIE VLÁDY Slovenskej republiky, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 342/2014 Z. z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelených priamych platieb v znení neskorších predpisov.

Dávame do pozornosti zmenu niektorých podmienok žiadateľa o priame platby, okrem iného zmenený termín využitia trvalých trávnych porastov, cit.: „Žiadateľ o priame platby je na diele pôdneho bloku s druhom poľnohospodárskej plochy trvalý trávny porast povinný v roku, v ktorom podal žiadosť, udržiavať všetky plochy kosením alebo spásaním a prvú agrotechnickú operáciu vykonať najneskôr do 30. septembra príslušného roka.“

Odporúčame poľnohospodárskym subjektom oboznámiť sa s celým znením tohto nariadenia vlády, nakoľko sa zmeny týkajú viacerých podmienok, ovplyvňujúcich hospodárenie, ale ovplyvňujúcich aj úspešnosť podanej jednotnej žiadosti o podporu.

Dátum účinnosti: od 15.2.2022

Zobrazenie právneho predpisu v IS Slov-Lex

Zároveň odporúčame sledovať internetovú stránku PPA, kedy bude zverejnené usmernenie k tomuto nariadeniu vlády, nakoľko usmernenie bližšie vysvetľuje podmienky uvedené v nariadení vlády.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce