Čo, kedy a ako ďalej?

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora /SPPK/ naďalej pokračuje v prípravách svojich plánovaných aktivít, ktorými chce poukázať na kritický stav agropotravinárskeho sektora na Slovensku.
 
 
Znova musíme zdôrazniť, že redistributívna platba nie je najväčším problémom odvetvia. Okrem nej je aj množstvo iných zásadných vecí (spôsob schvaľovania Strategického plánu, Plán obnovy EÚ, chýbajúca covidová podpora pre podniky...), na ktoré upozorňujeme Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Ešte raz zdôrazňujeme, že nie sme proti zavedeniu redistributívnej platby. Vadí nám ale spôsob, časový stres a forma jej prijímania.
 
O situáciu sa už začal zaujímať aj premiér Igor Matovič, ktorý sa k tejto téme stretol aj s predsedom SPPK Emilom Machom. Včera zasadala koaličná rada a podľa našich informácií dvaja koaliční partneri nesúhlasili s tou podobou redistributívnej platby, v akej ju navrhuje minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský.
 
Dnes (16. februára) sa uskutočnilo mimoriadne rokovanie Predstavenstva SPPK. Vzhľadom na rýchly vývoj situácie a zapojenie sa celej koalície do diskusie ohľadne stavu v rezorte sa Predstavenstvo SPPK rozhodlo počkať s oznámením termínu a formy protestu v teréne.
 
Potrebujeme totiž poznať oficiálne nariadenie vlády SR k výslednej podobe redistributívnej platby, ktoré by mala v najbližších dňoch schvaľovať vláda a ktoré naznačí aj ďalší vývoj situácie v rezorte.  
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce