Povolenie prípravku na ochranu rastlín s obchodným názvom RATRON GW

Do 31. augusta 2019 bol Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (ďalej len: "MPRV SR") na výnimku na 120 dní povolený rodenticídny prípravok STUTOX-I. Povolenie výnimky po tomto termíne nebolo potrebné, nakoľko alternatívny rodenticíd SUTOX II je už riadne autorizovaný (POZOR, je rozdiel medzi STUTOX I a STUTOX II, obsahujú síce tú istú účinnú látku, ale v inej koncentrácii). Zároveň MPRV SR povolilo výnimku na uvedenie na trh a použitie prípravku RATRON (žiadateľ EKOLAS, s.r.o., Paderovce). V zásade boli teda v SR v súčasnosti použiteľné 2 rodenticídne prípravky - STUTOX II (riadne autorizovaný, použiteľný do doby trvania autorizácie) a RATRON (s platnosťou od 5. septembra do 31. decembra 2019).
 
Vzhľadom k lokálnemu extrémnemu premnoženiu hrabošov bola zo strany spoločnosti EKOLAS, s.r.o. podaná žiadosť na MPRV SR o udelenie povolenia na uvedenie prípravku na ochranu rastlín RATRON GW.
 
V prílohe na stiahnutie nájdete Výnimku, ktorú udelilo MPRV SR. Touto výnimkou sa povoľuje používanie prípravku RATRON GW v termíne 05. februára – 03. júna 2020. Podmienky používania sú popísané v prílohe.

 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce