Do Berlína mieria tisíce traktorov, budú protestovať proti poľnohospodárskej politike

Do centra Berlína mieria tisíce traktorov a farmárov, ktorí sa chcú zúčastniť na proteste proti vládnej poľnohospodárskej politike. Polícia uviedla, že na utorňajšom podujatí očakávajú účasť približne desaťtisíc farmárov a tiež päťtisíc traktorov. Demonštrujúci plánujú zablokovať niektoré časti hlavného mesta traktormi, ktoré sa stretnú pri Brandenburskej bráne.
 
​Ilustračné foto
 
Kancelárka Angela Merkelová v septembri oznámila niekoľko opatrení týkajúcich sa obmedzení používania pesticídov a herbicídov na ochranu hmyzu a tiež používania hnojív, čím chcú zase chrániť podzemnú vodu.
 
Farmári tvrdia, že opatrenia sú veľmi prísne a vláda by podľa nich mala na ochrane životného prostredia spolupracovať aj s nimi a ochranármi. Merkelová pozvala lídrov hnutia na diskusiu, ktorá sa uskutoční začiatkom decembra.
 
 
 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce