Začal sa Agrofilm 2017

V Nitre sa koná 33. ročník filmového festivalu Agrofilm 2017. Do soboty 7. októbra majú návštevníci možnosť vidieť dokumentárne filmy o poľnohospodárstve, potravinárstve, rozvoji regiónov a udržaní života na vidieku. Celkovo sa na festivale predstaví 113 filmov z 23 krajín Európy a Ázie na ôsmych premietacích miestach. Na včerajšom slávnostnom otvorení sa zúčastnil aj Oliver Šiatkovský, člen Predstavenstva SPPK.

Domovským stánkom festivalu je Výskumný ústav živočíšnej výroby, ktorý je súčasťou Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra v Nitre. Vyše sto projekcií filmov a sprievodných akcií môžu sledovať diváci na piatich univerzitách, na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre, na Technickej univerzite vo Zvolene, Univerzite veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach a Univerzite Komenského - Prírodovedeckej fakulte v Bratislave. Okrem nich sú premietacie miesta umiestnené v OC Galéria Mlyny v Nitre a v synagóge v Brezne.

V tomto roku sa organizátori zamerali na mladú generáciu a tradičné dokumentárne filmy doplnili o sociálne médiá, ktoré sú dnes rozhodujúcim informačným a mienkotvorným zdrojom pre mladú generáciu. Tohtoročné diskusné fórum bude v stredu 4. októbra zamerané na mladých farmárov.

Medzinárodná porota v zložení filmárov a odborníkov z výskumu z Nemecka, Maďarska a zo Slovenska vyhodnotí počas festivalu najúspešnejšie z 36 súťažných filmov.
 
Na festivale ste srdečne vítaní!

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce