SPPK aj tento rok so stánkom na Agrokomplexe

Pozývame vás na návštevu našej expozície v pavilóne M1 počas 43. ročníka Medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex 2016, ktorá sa uskutoční v dňoch 18.‑21. augusta na výstavisku Agrokomplex v Nitre. 
 
 
V spoločnej expozícii SPPK sa predstaví 45 potravinárskych a poľnohospodárskych podnikateľských subjektov, zväzov a združení, ako aj subjektov, poskytujúcich služby v sektore agropotravinárstva a regionálnych poľnohospodárskych a potravinárskych komôr. 
 
Budete môcť ochutnať potraviny od slovenských výrobcov, pripravený bude program pre deti aj dospelých. Zaujímavou súčasťou expozície bude projekt Komplexný systém zberu, separácie a zhodnotenia odpadov z obalov v agropotravinárskom priemysle na Slovensku ‑ záruka moderného odpadového hospodárstva na európskej úrovni, ktorý finančne podporil Recyklačný fond. 
 
Pohľad na projekt Komplexný systém zberu.
 
Projekt informuje spotrebiteľov o súčasnom systéme zberu, separácie, zhodnotenia a spracovania odpadov z agropotravinárskej výroby, o ich ekonomických a ekologických prínosoch. 
 
SPPK chce touto aktivitou zvýšiť povedomie Slovákov o separácii odpadu, ktorá sa javí ako najvýznamnejší nástroj znižovania množstva komunálneho odpadu a ďalšieho zhodnocovania odpadov vo forme suroviny, ktorá môže znova vstúpiť do výrobného procesu. 
 
Ďalším významným cieľom je pozitívne ovplyvňovať podnikateľskú základňu agropotravinárskeho sektora na Slovensku pre plnenie povinností v oblasti odpadového hospodárstva. 
 
Pozrite si video z minulého ročníka:
 
 
Súčasťou výstavy je aj 5. ročník Diskusných okrúhlych stolov, ktoré sa uskutočnia v pavilóne A. Z ponuky vyberáme tie, na ktorých SPPK participuje:
 
Piatok (19. augusta 2016) o 14:00 
Európske podpory. Našli sme kľúč k Ich efektívnemu využitiu?
(verejná nahrávka pre Rozhlas a televíziu Slovenska) 
 
Diskutujúci: 
  • Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku 
  • Roman Serenčéš, generálny riaditeľ Sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na MPRV SR 
  • Milan Semančík, predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory  
 
Sobota (20. augusta 2016) o 14:00 
Regionálne jem, Slovensko podporujem
(verejná nahrávka pre Rozhlas a televíziu Slovenska, organizované SPPK a RTVS)
 
Diskutujúci: 
  • Zuzana Nouzovská, generálna riaditeľka Sekcie potravinárstva a obchodu, MPRV SR 
  • Dušan Janíček, predseda Únie potravinárov Slovenska 
  • Stanislav Voskár, predseda Slovenského mliekarenského zväzu 
 
Tešíme sa na Vás na spoločnom sviatku slovenského poľnohospodárstva a potravinárstva.  
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce