Snažia sa o tradíciu

Rodinný deň pre členov Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Trnava sa uskutočnil 29. júla v priestoroch amfiteátra v Maduniciach.
 
 
Hosťom podujatia bol predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík. Išlo pritom o druhý ročník tejto akcie, ktorá sa vlani stretla s pozitívnymi odozvami. Predseda RPPK Trnava a zároveň podpredseda Poľnohospodárskeho výrobno – obchodného družstva Madunice Oliver Šiatkovský v úvode povedal, že poľnohospodári a potravinári počas ich náročného pracovného roka majú len príliš málo času na oddych a nezáväzné rozhovory s kolegami. „Častokrát sú to aj naše rodiny, s ktorými pre našu namáhavú prácu trávime oveľa menej času, než by sme si priali. Aj preto sme sa rozhodli zorganizovať aspoň raz do roka rodinný deň pre našich členov, počas ktorého sa v uvoľnenej atmosfére môžeme porozprávať aj o témach, na ktoré nemáme vždy čas“, dodal O. Šiatkovský.
 
 
Keďže išlo o podujatie pre poľnohospodárov a potravinárov, aj program rodinného dňa sa niesol v tomto duchu. Členovia RPPK Trnava napríklad súťažili v dojení na dnes už priam historickom zariadení, na ktorom sa učili v minulosti mladí farmári, ako sa dojí krava. Dojili aj deti a tie zároveň súťažili aj v poznávaní strukovín alebo hode loptičkou do plechovky.
 
 
Uznanie si odniesli študenti Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Trnave, ktorí si pripravili ukážky vystúpenia s cvičenými psami – tzv. dogdancing.
 
 
Občerstvenie na akciu zabezpečili členovia RPPK Trnava. Dobrovoľný hasičský zbor v Maduniciach pripravil pre deti originálnu hasičskú penu a zároveň dovolil deťom spoznať hasičskú techniku a výbavu. Organizátori veria, že z podujatia sa časom stane akási nepísaná tradícia rodinných stretnutí poľnohospodárov a potravinárov z trnavského regiónu.
 
 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce