Stretnutie vedenia SPPK s vedením MPRV SR

Stretnutia sa 20. januára 2016 zúčastnilo vedenie Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory a vedenie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR na čele s ministrom Ľubomírom Jahnátkom.
 
 
K hlavným témam, o ktorých sa diskutovalo, patrili možnosti riešenia viacnásobných deklarácií. Práve to je oblasť, o ktorej chcelo vedenie SPPK diskutovať aj s komisárom EK pre poľnohospodárstvo Philom Hoganom, ktorý mal v týchto dňoch pricestovať na Slovensko. Pre zdravotné dôvody sa však jeho návšteva zrušila.
 
Diskutujúci sa počas neformálneho stretnutia dotkli aj ANC oblastí, škôd poľovnou zverou, ale aj nepriaznivej situácie na trhu so živočíšnymi komoditami – najmä mliekom o mäsom.
 
„Keď sa nepodarí nejakým spôsobom pomôcť tomuto sektoru, tak znovu budú mať prvovýrobcovia ďalšie a ďalšie straty“, vyjadril sa predseda SPPK Milan Semančík. 
 
Obe strany sa na záver stretnutia poďakovali za spoluprácu. 
 
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce