Na návšteve: U predsedu PVOD Kočín
"Aj napriek mliečnej kríze neuvažujeme so znížením stavu dojníc", hovorí predseda PVOD Kočín Jozef Puvák.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Pozvánka na ekonomické fórum a bilaterálne rokovania s chorvátskou delegáciou
Pozývame vás na ekonomické fórum za účasti prezidentov Chorvátska a Slovenska a bilaterálne rokovania s chorvátskou delegáciou.
tlačový odbor SPPK
Hovorme o jedle malo pokračovanie v Plavnici
Žiakom, ktorí sa nemohli na vyhodnotenie súťaže Hovorme o jedle dostaviť, odovzdal predseda SPPK Milan Semančík ceny osobne.
tlačový odbor SPPK
Predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz akceptoval podpisy občianskej iniciatívy Stop TTIP!
Pod občiansku iniciatívu sa podpísal rekordný počet Európanov - 3 284 289.
Igor Šarmír, SPPK
Aktivity týždňa Hovorme o jedle poznajú svojich víťazov
Tretí ročník súťažno-vzdelávacej aktivity, literárnej a výtvarnej súťaže pre základné školy opäť potvrdil záujem učiteľov a detí o zdravú výživu.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Návrh usmernení k vybraným ustanoveniam zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov
Využite možnosť vyjadriť sa k predmetnému materiálu zaslaním Vašich postrehov, návrhov, pripomienok či stanovísk do 23.11.2015 na [email protected] a prispejte tak k prezentovaniu potrieb poľnohospodárov na rokovaní zástupcov Ministerstva životného prostredia SR a Ministerstva pôdohospodárstva SR.
Jesenný zber v 46. týždni
Poľnohospodári končia so zberom slnečnice, kukurice na zrno, ako aj s vyorávkou zemiakov. Priemerné úrody plodín sú vo väčšine prípadov nižšie, ako pôvodne poľnohospodári predpokladali.
Ing. Jarmila Dubravská, PhD., odbor poľnohospodárstva a služieb
Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v období január – september 2015
Od januára do konca septembra 2015 pracovalo v potravinárskom priemysle 29 670 zamestnancov. Oproti rovnakému obdobiu roku 2014 sa stav zvýšil o 117 zamestnancov, čo predstavuje 0,4 %.
Ing. Henrieta Vrábľová, odbor potravinárstva a obchodu
Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v období január - september 2015
V období január – september 2015 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 813 EUR. Oproti rovnakému obdobiu roka 2014 to predstavuje zvýšenie o 3,6 %.
Ing. Henrieta Vrábľová, odbor potravinárstva a obchodu
Pán Forsthoffer, na zdravie!
Nestor slovenského liehovarníctva naslovovzatý odborník, ktorý sťa z rukáva sype podrobnosti o výrobe liehu a destilátov, ale rovnako zanietene sa pozastavuje nad jednostranným využitím bioplynových staníc ako aj nad spoločenskými neduhmi.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Do pozornosti
Pracovná skupina pre prezídium COGECA, 14. február 2019
Aktuálna situácia týkajúca sa legislatívneho procesu SPP; Aktuálne informácie o legislatívnom procese ohľadom smernice Komisie o nekalých obchodných praktikách; Informácie o vývoji brexitu;
Vyhlásenie Únie potravinárov Slovenska
Posledný škandál s pochybným poľským mäsom, ako aj všetky doterajšie potravinové škandály jednoznačne preukázali, ako je z hľadiska bezpečnosti slovenských spotrebiteľov dôležité podporovať domácu potravinársku výrobu.
Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v roku 2018
V roku 2018 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 963 EUR. Oproti roku 2017 to predstavuje nárast o 6,4 %.
Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v roku 2018
V roku 2018 pracovalo v potravinárskom priemysle 32 070 zamestnancov. Oproti roku 2017 sa stav zvýšil o 862 zamestnancov, čo predstavuje nárast o 2,8 %.
Prípady salmonelóz u ľudí: hodnotenie súčasných cieľov EÚ pre ich redukciu
Po niekoľkých rokoch poklesu sa počet prípadov salmonelóz v EÚ vyrovnal. Vedci Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín tvrdia, že k zníženiu počtov salmonelóz by mohlo pomôcť stanovenie prísnejších cieľov pre Salmonella u nosníc na úrovni farmy.