PPA vydala výzvu na uplatňovanie mimoriadnych opatrení v ovocí a zelenine

Výzva na uplatňovanie mimoriadnych opatrení v ovocí a zelenine podľa delegovaného nariadenia (EÚ) č. 2015/1369, ktoré sa uplatňuje v rámci nástrojov spoločnej organizácie trhu, má rovnaký charakter, ako v predošlom roku. Ide o sťahovanie z trhu, t.j.  neumiestnenie produkcie na trhu a získanie stanovenej kompenzácie z EÚ. Je možné uplatňovať ho aj v SR od 8. augusta 2015 do 30. júna 2016, do výšky 3 000 ton.
 
Na PPA sa dvadsaťštyri hodín vopred nahlási zámer sťahovať produkciu z trhu, posielajú sa oznámenia podľa tlačiva PPA (príloha č. 3) zverejnená pri výzve. Pred stiahnutím je nevyhnutná kontrola zhody – minimálne požiadavky na kvalitu podľa všeobecnej alebo špecifickej obchodnej normy. Po vykonaní opatrenia sa na PPA zasielajú oznámenia, podľa predtlače EÚ (príloha č. 4 a 5).
 
Všetky doklady, informácie o postupe nájdete na stránke PPA:
 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce