J. Dubravská z SPPK nominovaná za člena EHSV

Riaditeľka odboru poľnohospodárstva a služieb Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Jarmila Dubravská je na základe návrhu predsedu SPPK Milana Semančíka nominovaná za nového člena slovenskej delegácie v Európskom hospodárskom a sociálnom výbore (EHSV) na roky 2015 až 2020. Rozhodla o tom 21.7.2015 Vláda SR. Nomináciu všetkých nových členov Výboru má ešte schváliť Rada Európskej únie.
 
 
EHSV je poradným orgánom Európskej únie. Vznikol v roku 1957 a poskytuje odborné poradenstvo európskym inštitúciám (Európskej komisii, Rade EÚ a Európskemu parlamentu), a to prostredníctvom „stanovísk“ k navrhovanej legislatíve EÚ a „stanovísk z vlastnej iniciatívy“ k otázkam, ktoré treba aj podľa SPPK riešiť. Doterajší päťročný mandát členov EHSV delegovaných za Slovenskú republiku sa skončí v septembri 2015. Slovensko má v EHSV deviatich zástupcov. Záujmy slovenských zamestnávateľov, zamestnancov a rôznych záujmových organizácií presadzujú vždy traja členovia z týchto troch skupín.

 

Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK  

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce