Podpredseda SPPK D. Janíček: „Vítame zníženie DPH na potraviny“

Podpredseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory pre potravinárstvo Dušan Janíček bol dňa 25.mája 2015 hosťom relácie Téma dňa Televízie TA3. Hlavnou témou bolo zníženie DPH na vybrané potraviny z 20% na 10%, ktoré má platiť od januára budúceho roka.
 
Podľa Dušana Janíčka môže úprava DPH pri vybraných potravinách vytvoriť priestor na to, aby sa zvýšil podiel slovenských výrobkov v obchodných reťazcoch. Ten sa momentálne podľa prieskumu SPPK pohybuje pod úrovňou 40%. Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora je podľa jej podpredsedu Dušana Janíčka za otvorenú diskusiu a korektné vzťahy s obchodnými reťazcami, ktoré by mohli zaručiť, aby sa úprava DPH naozaj premietla do znížených spotrebiteľských cien v obchodoch. Hosťom relácie Téma dňa bol aj Martin Katriak zo Zväzu obchodu a cestovného ruchu SR.
Video z relácie si môžete pozrieť tu:
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce