10. Nábor a výberové konanie – výber žiakov u zamestnávateľa

Mesiac prípravy/spracovania: priebežne

Podkladom pre vykonanie užšieho výberu z uchádzačov je zvyčajne motivačný list, životopis, referencie (súťaže na ZŠ) a fotografie. Na základe týchto dokumentov, môže byť výber zameraný aj na záujmy, koníčky a motiváciu uchádzača k určitému povolaniu. Výber uchádzača o učebnú zmluvu zo strany zamestnávateľa by nemal byť založený iba na hodnotení školských výkonov uchádzačov.

Uchádzača môže presvedčiť aj rozhovorom s pracovníkom zamestnávateľa.

Pozorovanie – odporúča sa zadať v rámci výberového konania uchádzačom tímovú úlohu a sledovať jej plnenie. Zamestnávateľ tak získa veľmi dôležité informácie, ktoré majú vplyv na kvalitu absolventa odborného vzdelávanie najmä v oblasti kľúčových kompetencií absolventa školy.

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce