Kartel výrobcov nákladných vozidiel

Európska komisia udelila v rokoch 2016 a 2017 sankcie za vznik a udržiavanie kartelu na trhu výroby a predaja nákladných vozidiel. Kartel trval v období rokov 1997 až 2011 a jeho členmi boli všetky významné automobilky - výrobcovia nákladných vozidiel, konkrétne MAN, Scania, Iveco, Daimler, Volvo/Renault a DAF.
 
LLM, spol. s r.o. (člen skupiny VIGILANTIBUS IURA Group) ponúka vyčíslenie a uplatnenie nároku na náhradu škody, ktorá vznikla pri obstaraní nákladných vozidiel. Kartel spôsobil, že nadobudnutie nákladných vozidiel bolo značne predražené, čím vznikla kupujúcim škoda. Túto škodu si môžu zákonným spôsobom uplatniť u členov kartelu.
 
Pripojiť sa v aktuálne prebiehajúcom treťom kole prihlasovania pohľadávok môže každá fyzická a právnická osoba v prípade, ak v období medzi 1. májom 2004 až 31. decembrom 2013 zakúpila nákladné vozidlo s celkovou hmotnosťou vyššou než 6 ton, a to akejkoľvek značky, nielen tej, ktorá patrila medzi členov kartelu (napríklad aj TATRA, Liaz).
 
Prečítajte si viac v priloženom liste.

 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce