Agrárna komora ČR má nového prezidenta

Včera 16.6. 2020 sa v Olomouci v náhradnom termíne konal 29. snem Agrárnej komory ČR (AKČR). Delegáti si na ňom zvolili nového prezidenta. Jediným kandidátom, ktorého si zvolil snem, ako vrcholný orgán AKČR, bol Ing. Jan Doležal.
 
Foto zdroj: Agrárna komora ČR
 
Snem si zvolil aj nové 28 členné predstavenstvo, z ktorého vzišlo 6 nových viceprezidentov a 11 členov dozornej rady. Mandát všetkých zvolených je na tri roky.
 
Snem zároveň stanovil priority na ďalšie obdobie. Medzi hlavné priority patrí: udržanie výkonnosti agropotravinárskeho sektoru, zvyšovanie jeho konkurencieschopnosti na európskom trhu, obhájenie národných priorít pri vytvorení nového rámca SPP a jeho financovania, silný dôraz na miestnu produkciu kvalitných potravín a ďalšie.
 
Nový prezident AKČR Jan Doležal vo svojom vystúpení povedal: „České agropotravinárstvo má a aj bude mať v národnom hospodárstve svoje nezastupiteľné miesto. Jeho zásadný význam sme si opäť uvedomili v uplynulých mesiacoch, kedy sme za náročnejších podmienok boli schopní zaistiť našej spoločnosti kontinuálnú a stabilnú výrobu kvalitných českých potravín. Ukázali sme, že naši spotrebitelia sa na nás môžu spoľahnúť aj počas krízy a teraz by sme mali upozorňovať, že v porovnaní so západom dlhodobo podfinancované a zákonodárcami opomenuté agropotravinárstvo potrebuje zaslúženú podporu."
 
Blahoželáme novozvolenému prezidentovi AKČR, ktorá je našim dlhoročným partnerom pri presadzovaní záujmov slovenských a českých poľnohospodárov a potravinárov na pôde európskych inštitúcií. Tešíme sa na aktívnu spoluprácu s novým prezidentom Janom Doležalom v rámci Konzorcia a prajeme mu predovšetkým pevné zdravie, silu a správne rozhodnutia pri výkone jeho dôležitej funkcie.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce