Je po voľbách. A čo ďalej?

Rezort pôdohospodárstva by malo byť jedným z prioritných rezortov budúcej vlády.
 
 
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora /SPPK/ rešpektuje vôľu ľudí, ktorí si v sobotňajších parlamentných voľbách vybrali na najbližšie roky svojich politických zástupcov v Národnej rade SR. Pre pôdohospodárov a potravinárov je zásadné to, aby pôdohospodárstvo bolo jedným z kľúčových rezortov novovznikajúcej vlády. Významnú úlohu v tomto rezorte by malo zohrať aj poddimenzované a nedocenené potravinárstvo.
 
„Je dôležité, aby rezort pôdohospodárstva bol od začiatku rezortom, o ktorom sa bude hovoriť. Pôdohospodárstvo, potravinárstvo, ale aj rozvoj vidieka si zaslúžia patričnú pozornosť. Problematika pôdohospodárstva a potravinárstva je výsostne odborná téma a tak k nej treba aj pristupovať. Veríme slovám víťaza volieb, že práve atribúty ako odbornosť, skúsenosti z praxe budú rozhodujúcimi faktormi pri výbere nového vedenia ministerstva pôdohospodárstva. Vzhľadom na zásadnú previazanosť odvetvia s európskymi zdrojmi sa v  tomto a budúcom roku  rozhodne o tom, ako to u nás bude vyzerať s toľko medializovanými témami, ako sú potravinová sebestačnosť, oživenie vidieka, klimatické zmeny, komplexné pozemkové úpravy a výkonnosť odvetvia,“ uviedol v reakcii na výsledky volieb predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emil Macho.  
 
 
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora je pripravená na konštruktívnu a odbornú diskusiu so všetkými zainteresovanými stranami pri príprave programového vyhlásenia vlády.   Rovnako sme pripravení okamžite rokovať s novým vedením ministerstva. Medzi prioritné témy, ktoré potrebuje odvetvie v najbližších rokoch riešiť, patria okrem nastavenia budúcich pravidiel v Spoločnej poľnohospodárskej politike po roku 2020 aj intenzívna podpora špeciálnej rastlinnej a živočíšnej výroby a výraznejšia podpora domáceho spracovateľského potravinárskeho priemyslu.
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce