RPPS rokovala so SNS

Stretnutia so Slovenskou národnou stranou sa za Radu poľnohospodárskych a potravinárskych samospráv SR zúčastnil Miroslav Maxon, člen Predstavenstva SPPK, Daniel Poturnay a Jana Venhartová z Potravinárskej komory Slovenska. Milan Mišánik zastupoval Zväz poľnohospodárskych družstiev a obchodných spoločností, Agrárnu komoru Slovenska zastupovala Helena Patasiová. Stretnutia sa zúčastnil aj Ján Jelen zo Združenia vlastníkov pôdy a agropodnikateľov Slovenska. 
 
 
Podpredsedníčka vlády SR Gabriela Matečná spolu s Milanom Lapšanským predstavili zástupcom RPPS SR hlavné témy volebného programu Slovenskej národnej strany v oblasti agropotravinárstva. Program je rozdelený na poľnohospodársku a potravinársku časť. 
 
Rada poľnohospodárskych a potravinárskych samospráv diskutovala na tému pôdy a pozemkových úprav, ďalšej podpory špeciálnej rastlinnej výroby a živočíšnej výroby, možného zriadenia rizikového fondu či konkrétnych podpôr pre spracovateľský potravinársky priemysel a zvyšovania nákupného patriotizmu medzi spotrebiteľmi. 
 
Práve väčšia podpora potravinárskych podnikov bola samostatnou témou stretnutia. Zástupcovia RPPS SR informovali podpredsedníčku vlády SR G. Matečnú o právnych dôvodoch, prečo by aj potravinári mali byť oprávnenými žiadateľmi o podpory z Programu rozvoja vidieka v budúcom programovacom období.
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce