Rokovania s politickými stranami

Poľnohospodári a potravinári si plne uvedomujú zodpovednosť za to, v akom stave odovzdajú krajinu, pôdu a celkovo vzhľad vidieka nasledujúcim generáciám. Riešenie problémov v agrorezorte je však nepredstaviteľné bez úzkej spolupráce s predstaviteľmi zákonodarnej a výkonnej moci. 
 
 
Je preto prirodzené, že poľnohospodári a potravinári potrebujú poznať, aký majú jednotlivé vytipované politické strany zámer s ďalším smerovaním domáceho agropotravinárstva v budúcom volebnom období. S týmto cieľom poslala ešte v lete Rada poľnohospodárskych a potravinárskych samospráv SR (RPPS SR) listy relevantným politickým stranám, v ktorých im navrhla stretnutie.
 
Prvá diskusia členov RPPS SR sa uskutočnila so stranou SPOLU - občianska demokracia. Stretnutia sa za RPPS zúčastnil predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emil Macho, prezident Potravinárskej komory Slovenska Daniel Poturnay a predseda Zväzu poľnohospodárskych družstiev a obchodných spoločností Milan Mišánik. 
 
 
Zástupcovia RPPS SR informovali predsedu SPOLU - občianska demokracia Miroslava Beblavého o témach, ktoré sú pre Radu poľnohospodárskych a potravinárskych samospráv SR prioritnými. Emil Macho, ktorý zároveň aktuálne predsedá rade, hovoril napríklad o správne nastavenom Strategickom pláne v budúcom programovacom období SPP 2020+. Nemenej dôležitou témou bola nutná podpora potravinárskeho priemyslu, ale aj vyššia a správne nastavená štátna pomoc v agropotravinárstve. 
 
"Politici uchádzajúci sa o priazeň svojich voličov, teda aj poľnohospodárov a potravinárov, musia poznať oblasti, ktoré sú kľúčové k dosiahnutiu vyššej potravinovej sebestačnosti krajiny a konkurencieschopnosti slovenských poľnohospodárov a potravinárov na jednotnom trhu Európskej únie. Aj vďaka takýmto stretnutiam máme šancu upriamiť pozornosť politikov na to, čo nás trápi," uviedol predseda SPPK Emil Macho. 
 
Ďalšie rokovania s politickými stranami sa uskutočnia v novembri. Budeme vás o nich informovať na webe www.sppk.sk a aj prostredníctvom Facebooku
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce