VIII. slovenské rastlinolekárske dni

Pozývame Vás na v poradí už 8. slovenské rastlinolekárske dni, ktoré sa uskutočnia 15. a 16. októbra 2019 v Nitre. Nosnou témou tohtoročných rastlinolekárskych dní sú „Nové výzvy v ochrane rastlín – cesta do budúcnosti." Program a pozvánku nájdete v prílohe na stiahnutie.
 
 
Tento ročník ponúkne viaceré nové trendy, ktoré sa postupne zavádzajú do praxe aj v ochrane rastlín. Sú to: digitalizácia a senzorová technológia, využívanie robotov a dronov a cielená aplikácia prípravkov. Ďalšími témami, ktoré plne harmonizujú s nosnou témou je poradenstvo pre profesionálnych a neprofesionálnych používateľov, prognóza a signalizácia a biologická ochrana rastlín, uplatňovanie ktorej si v ochrane rastlín vyžaduje čoraz vyššie percento konzumentov v Európe vrátane Slovenska. Veľkou výzvou je téma „Perspektívy mladej generácie v ochrane rastlín“.
 
Účasť prisľúbili odborníci z Českej republiky, Grécka, Chorvátska, Maďarska, Nemecka, Rakúska, Slovinska, ale aj  odborníci zastupujúci Európsku asociáciu ochrany rastlín (ECPA), ktorá sídli v Bruseli.
 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce