Mňam fest v Bánovciach naberá na význame

Bánovecký Mňam fest sa opäť niesol v znamení výborného jedla, chutí a znamenitých regionálnych produktov, ktoré vyrobili poľnohospodári a potravinári Trenčianskeho kraja a priamo aj bánoveckého regiónu.  
 
 
Festival sa uskutočnil 21. septembra v Bánovciach nad Bebravou. Jeho význam z roka na rok uceňuje viac návštevníkov a aj samotných vystavovateľov. Kým počas prvého ročníka ponúkalo svoje regionálne výrobky 35 vystavovateľov, počas tohto ročníka sa význam podujatia niekoľkokrát znásobil. Svoje produkty prišlo priblížiť spotebiteľom viac ako 110 regionálnych výrobcov. 
 
Predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emil Macho vo svojom úvodnom príhovore vyzdvihol prácu všetkých, ktorí stoja za organizovaním tohto vestivalu. Mimoriadne ocenil aj samotných poľnohospodárov a potravinárov, bez ktorých by 10. ročník Mňam festu nemohol byť.  
 
 
"Vážim si prácu slovenských poľnohospodárov a potravinárov. Som rád, že žijeme obdobie, keď si spoločnosť viac uvedomuje, ako je dôležité nakupovať od overených, slovenských, regionálnych výrobcov. Je dôležité, že práve na takýchto akciách môžeme spotrebiteľom ukázať, že najmä to domáce, ktoré je veterinármi kontrolované a dosledovateľné, je to najdôležitejšie pre našich zákazníkov", uviedol Emil Macho. 
 
Emil Macho s dožinkovým vencom spolu so Stanislavom Voskárom, organizátorom podujatia a Mariánom Šoltym, podpredsedom SPPK 
 
Predseda SPPK si z podujatia odniesol dožinkový veniec, ktorý je symbolom veľmi krásnej, ale aj namáhavej práce poľnohospodárov a potravinárov. Podľa jeho slov si veľmi váži aj titul gazda, ktorý spolu s dožinkovým vencom získal od folkloristov. 
 
 
"Aj na takýchto podujatiach si ľudia konečne po rokoch začínajú uvedomovať, aké je dôležité sledovať pôvod potravín, ich zloženie a aj vzhľadom na klimatické zmeny sa pozerať na to, čo nakupujeme", dodal E. Macho. 
 
 
Podujatie doslova rozvoňalo celé bánovecké námestie. Tisícky ľudí mali veľký záujem najmä o miestne mliečne a mäsové výrobky. Program spestrili vystúpenia folklórnych súborov, súťaž o Mňam jablko, pletenie syrových korbáčov, dojenie kôz a grilovanie býka. 
 
Foto: Jana Holéciová
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce