Zástupca SPPK v Rade Slovenského pozemkového fondu

Parlament v stredu schválil doplnenie rady Slovenského pozemkového fondu o zástupcu Združenia miest a obcí Slovenska a Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Nominácie už skôr odobril aj vládny kabinet. SPPK bude v Rade Slovenského pozemkového fondu zastupovať Oliver Šiatkovský, člen Predstavenstva SPPK. Rada pozemkového fondu má tak po novom 13 členov.
 
 
„Po tejto zmene sme volali už roky. Je totiž úplne prirodzené, že pri procesoch s narábaním štátu s pôdu ako základným výrobným prostriedkom pre poľnohospodárov by sa mali zúčastňovať aj zástupcovia poľnohospodárov, ale aj miest a obcí. Rozšírenie rady fondu takúto činnosť  umožní. Zároveň však zástupca z poľnohospodárskej obce bude môcť priniesť aj konštruktívne podnety priamo z praxe, ktoré sa budú týkať napríklad procesu pozemkových úprav alebo nájomných vzťahov,“ uviedol predseda SPPK Emil Macho.  

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce